perjantai 6. lokakuuta 2017

Pakollista "tunnelmointia"... ja vähän muutakin

Olen jo joillekin tullut maininneeksikin, että minun pitäisi saada aikaiseksi laittaa lyhtyjä esiin.
No, eilen siihen tuli äkkipakko.


Katkesi yllättäen sähköt illalla klo 20.30. Eikä mistään myrskystä ollut tietoakaan. Siinä sitten pimeässä, jommankumman tytöistä näyttäessa valoa kännykästä tai taskulampusta,  kaivelin laatikoitani, että sain kynttilöitä esiin. Onneksi tiesin edes, mistä mitäkin löytyy. Illalla minulla oli sitten lopulta 7 tai 8 kynttilää pitkin huushollia. Koska kello oli jo  niinkin paljon, rupesimme sitten nukkumaankin jo 21.30, sillä mitäs siinä nyt pimeässä turhanpäiten valvoskelisi, kun ei mitään voinut tehdäkään.Lyhtyjä, tuikkuja ja kynttilöitä jalkoineen oli useammalla pöydällä, kunhan niille  ensin oli raivattu tilaa riittävästi...


Tämä pieni sydänkuvioinen lyhty ansaitsee erikoismaininnan, vaikka se ei paljon valoa antanutkaan  ympäristöönsä. Se on nimittäin entisestä kotikunnastani Pomarkusta, siellä aikanaan toimineen Keramiikkapaja Terrakotan valmistama. Sain siskolta toissa kesänä lyhtyjä ym. ja tämä oli niiden joukosssa. Tämä on kaiketi sellainen, jonka itse joskus kauan sitten sain.


  Ja näitä muita silmäniloja tässä vielä.
Aaamu kun valkeni, niin se ei valjennut! Oli yhä sähköt poissa. Aamulla virittelinkin sitten palamaan 11 valonlähdettä, laitoin siis vähän paremmaksi kuin illalla:) Isäntä oli herännyt klo 4 aikoihin aamuyöstä ja soittanut vikailmoituksen, kun jo illalla vähän mietti, että tiedetäänköhän siitä katkosta edes sähkölaitoksella. Yleensä kun on tullut  tekstari. No, siellähän ei tosiaan oltukaan tietoisia. Siinä vähän jälkeen klo 6, tuli isohko pakettiauto pihaan. Siiinä olivat paikalle hälytetyt sähkömiehet. Kävivät sisällä katsomassa sähkötaulun ja ulkonakin jotain ja lähtivät sitten lähistölle selvittämään asiaa.Ja tuossa on sähkömiesten auton valaisemat pihapuut. Pitihän tästäkin touhusta ottaa joku ilo irti!Klo 8 tuli taloon sähköt.


Eilinen oli muutenkin kummallinen päivä. Iltapäivällä nuorimies soitti ja kertoi, että oli loukannut työpaikalla kätensä. Käsi ei ollut murtunut, mutta oli kuitenkin sidontaan ja tukeen ollut tarvetta. Sitten myöhemmin illalla isäntä sai ulkona silmäänsä jonkun kivensirun. Silmää piti käydä näyttämässä tk:ssa ja siihen sai kuurin antibioottivoidetta. Silmä "karhaa" ja on aika hurjan näköinenkin. Ja tosiaan sitten näiden päälle illalla se sähkökatko.Tänään lähdimme sitten kaupoille. Yleensä isäntä ajaa, mutta nyt sattuneesta syystä, minä. Juuri omaa tietä ajaessa totesin, että toivottavasti ei ne sähkömiehet tule tässä vastaan, koska sähköt olivat palanneet juuri silloin kun lähdimme ja tiesimme, että palaavat tarkastamaan. No, kun olin laskeutumassa viimeistä mäkeä alas, sieltä olikin tulossa auto vastaan. Onneksi olin ehtinyt jo sinne, niin he peruuttivat alas ja päästivät meidät siitä ohi. No, kaupungilla sitten, kun viimeinenkin asia oli hoidettu ja piti kaupan pihasta lähteä, peruutin auton paperinkeräyslaatikkoon kiinni. Onneksi en siinä hurjastellut, joten takapuskuriin jäi vain putsattava jälki ja lehtilaatikkoon ei mitään. Ja onneksi en peruuttanut kenenkään autoon, sillä siinä oli jonkun autokin ihan lähellä.


Jotta semmoista tänne tänään. Ei mitään hirveän isoja juttuja moneen muuhun verraten, mutta joskus se on vähän pelottavaakin, kun rupeaa montaa ikävää sattumusta olemaan oikein sumpussa. Sitä rupeaa helposti ajattelemaan, että mitähän vielä. No, ei pitäisi niin ajatella.

Valoisaa perjantai-iltaa itsekullekin:)

18 kommenttia:

 1. Toivottelen teille vähän vähemmän jännittävää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Joskus ei osaa arvostaa sitä, ettei ole mitään erityistä. Kun jotain ikävää sattumusta on, on ainakin vähän aikaa kiitollisempi siitä, että on ihan tavallista arkea kotona.

   Poista
 2. No onpas teillä ollut viikonloppu. Mutta onneksi kaikki selvisi hyvällä mallilla. Ja kauniita kuvia sait. Mukavaa viikonlopppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Otin siitä ainakin kuvaamisen ilon irti. Onneksi ei näissä sattumuksissa käynyt pahemmin, saa olla kiitollinen siitä. Olisihan näissä aineksia ollut muuhunkin.

   Poista
 3. Kauniita on nuo "pakkotunnelma" kuvat:)♥ Olipas hyvä että kynttilöitä löytyi ja ovat kyllä niin kauniita nuo lyhdyt! Melkoinen sattumusten sarja,toivotaan että nyt ei mitään sattuisi ja saatte oikein leppoisanrauhallisen viikonlopun!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Sitä toivotaan. Mutta nytpä minulla onkin jo aamutuimaan yhdessä lyhdyssä tuikku palamassa, kun olivat nuo tykötarpeet jo valmiiksi esillä.

   Poista
 4. No tuossa oli jo tapahtumia enemmän kuin tarpeeksi. Helposti tulee ajatelleeksi, että mitähän vielä. Onneksi selvisitte kaikesta pienin kolhuin. Toivottavasti viikonloppu on rauhallisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä tosiaan rupeaa ajattelemaan, että mitähän vielä... Kunnes sitten uskaltaa vähän rauhoittua:) Tämä päivä on ollut rauhallisempi siinä mielessä, vaikka muutoin onkin sisältänyt liikkeellä oloa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Joskus on tuommoista ja välillä menee pitkät ajat ettei mitään tavallisuudesta poikkeavaa tapahdu:)

   Poista
 6. Meille laitettiin aiemmin maakaapelit tälle seudulle, niin ei ole enää ollut sähkökatkoksia. Aiemmin niitä oli, pisin 2 vrk. Siitä sai jo korvausta sähkölaskuun... Joskus on päiviä kun vaikeudet ja harmit kasaantuu...ilmankos vanhat ihmiset sanoivat että: "Ei kahta lman kolmatta." Mukavaa viikonloppua kuitenkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä päivä on mennyt mukavammissa merkeissä:) Meillä kesti tuo katko puolta tuntia vaille 12 tuntia. Jos oikein muistan, niin oliko se juuri 12 tuntia se raja, että korvausta saa... Jääkaapista heittelin jotain pois, mutta pakastimessa olleita en.

   Poista
 7. Onneksi soititte, niin tulivat korjaamaan. Silloin kun myrskyää haen valmiiksi jo kynttilät, mutta nämä yllätys katkokset saa saman etsintä talkoot aikaan. Pitäisiki varmistaa, että taskulampuissa on paristot. Meillä oli jo parina päivänä muutama lyhyt katko, mutta ihan valoseen aikaan. Paranemista teidän miehille. Onneksi ei tullut peltisepälle asiaa. Kyllä se synkältä tuntuu kun monta epämukavaa juttua tapahtuu peräkkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan isäntä soitti. Nyt onkin sitten aamutunnelmointiakin varten tykötarpeita esillä:) Isäntäkin sai eilen viimeiset silmävoideannoksensa. Ei sitä aina tiedä, mitä mikäkin päivä tuo, mutta ei tietty pitäisi etukäteen ruveta murehtimaankaan.

   Poista
 8. Kauniita lyhtykuvia. On se ikäviä nuo vastoinkäymiset kun niitä alkaa tapahtumaan,mutta onneksi ne selvisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei pahempaa niissä tapahtunut. Tänä aamuna minulla muuten nyt sitten onkin kynttilässä valkea, kun niitä nyt esillä oli:)

   Poista
 9. Se ilo tuosta tosiaan oli, että sait tosi kauniita tunnelmakuvia! :) Mutta muuten kyllä ikävää, kun on pitkä sähkökatko, ja vielä kaikkea muutakin sattuu samaan aikaan. Täälläkin oli juuri tänä aamuna sähkökatko, ja ehdin jo pelästyä, kun en ollut vielä ehtinyt keittää aamukahviakaan, mutta onneksi sähkö tuli heti takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä aika tylsää sekin, kun on tottunut kahvia aamulla saamaan, ja kun se yllättäen jää väliin, mutta onneksi teillä tuli sähköt nopeasti takaisin:) Täytyy tosiaan pienistäkin jutuista joskus ottaa sitä iloa irti, niinkuin nyt nuo tunnelmakuvatkin.

   Poista