torstai 19. lokakuuta 2017

Polku ja sen tekijä

Isäntä on tehnyt talomme ympärille polkuja. Niiden tekeminen on vaatinut paljon raatamista. Kuoppiin ja kosteisiin paikkoihin on kuljetettu kärrykaupalla kiviä ja hiekkaa... ja taas kiviä ja hiekkaa.
Jälleen  on kärry tyhjänä ja on haettava uusi lasti. Tällä kertaa tarvittiin paljon pieniä kiviä.Niitä pieniä kiviä löytyy helpoiten ihan tiemme pielestä. Tiellä on jatkuvasti sellaista irtokiveä, jonka muutenkin mieluusti potkisi siitä ojan puolelle. Nyt tulee nekin hyötykäyttöön. Toisinaan kivien etsintä on paljon työläämpää; metsän puoleltahan niitä on tuotava. Niinpä metsässä saattaakin nähdä isohkoja kivenmurikoita, jotka merkillisesti näyttävät siltä, kuin joku olisi käännellyt niitä...:)

Näiden kuvien polku sai alkunsa jo muutama vuosi sitten, mutta nyt isäntä teki sille oikein perusparannuksen.

Tuossa yllä olevan kuvan alareunassa näkyy pieni pätkä vanhaa, kaikki muu onkin uutta.Näiden kuvien ottamisen jälkeen on työtä vieläkin polulla tehty. Tykkään itse kovasti alla olevasta kuvasta.Hyvää torstaita ja muutenkin loppuviikkoa kaikille!


12 kommenttia:

 1. Voi miten hienoa tytätä miehesi on tehyt! Kelpaa tuolla astella silloinkin, kun askel on jo lyhyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se homma on hänen mielipuuhaansa oikein:) Nuo polut on kivoja iltahämäränkin aikaan, kun ei viitsi enää pidemmälle lähteä kävelemään, niin voi kieppua tässä talon lähellä.

   Poista
 2. Minä niin tykkään kivistä, kauniita polkuja. Onkohan teillä se Kivenpyörittäjän kylä? Sellainen elokuva taisi olla joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaiset kivestä tehdyt jutut on kivoja:) Heikki Turunen, jonka kirja on Kivenpyörittäjän kylä, ainakin on Lieksasta lähtöisin, naapurikylästä Vuonislahdesta.

   Poista
 3. Oi miten kauniita polkuja! On siinä kovasti hommaa, miehesi on ahkera! Leppoisaa loppuviikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne! Tuo touhu onkin oikein isännän mielipuuhaa:)

   Poista
 4. Ihana polku:) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan on. Kiva, että meille sellainen on tehty:)

   Poista
 5. Sulla on ahkera mies! Meilläkin isäntä tykkää ulkohommista, enimmäkseen kyllä puuhommia tekee, niitä onkin sitten kiva poltella kakluunissa, niinkuin tänäänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisissa ulkopuuhissa tulee mukavalla tavalla se hyötyliikuntakin tehtyä:) Nyt alkaakin jo selvästi viiletä, joten rupeaa sitä lämmitystä tarvitsemaan.

   Poista
 6. Hienot on polut, kivet on kauniita ja varsinkin märkänä niissä on upeat värit.
  Ahkera on teidän isäntä ja taitava. Eipä tarvitse salille lähteä kuntoilemaan kun niitä kiviä kääntää ja vääntää. Kyllä muuten näkee, että joka kivi on sovitettu oikealle paikalleen, niin hieno on työn jälki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan muualla tarvitse kuntoilla:) Jännä, ettei silloin heti, kun vuosia sitten tänne tultiin, osattu hyödyntää noita kiviä. Jos jo silloin olisi tullut mieleen vaikka nuo polutkin, niin niitä voisi olla täällä jo enemmänkin.

   Poista