torstai 9. marraskuuta 2017

Eilen oli postilaatikossa kiva yllätys

Eilen sain ystävältäni mukavan yllätyksen. Se oli kirja Neulapitsi, tekijänä Figen Cakir. Kirjan takakannessa sanotaan neulapitsin olevan "perinteinen turkkilainen lankatekniikka, jonka tekoon tarvitaan neula, lankaa ja sakset."  Ja itse sitä tänään opetelleena sanoisin, että myös kärsivällisyyttä tarvitaan, ja liukaspintaista lankaa:) Ja kiirettä ei saa olla. Siinä nimittäin neulalla ja langalla muodostetaan solmuja ja lankakaaria ja niistä sitten se pitsi muodostuu. Kirjassakin ohjeistetaan, että lankaa pitää vedellä hitaasti, ettei se mene kierteelle ja solmuun.Minäkin totesin, ettei se niin helppoa ollutkaan. Monta aloitusta sain tehdä, ennenkuin sain edes mitään aloituksen ohjekuvaa muistuttavaa aikaan. Välillä laitoin jo poiskin homman, ajatellen ettei siitä mitään tule. Onneksi kuitenkin kaivoin tekeleen uudestaan esiin. Se kannatti. Nyt ainakin osaan siitä vähän.  Ja sitä alkeellista osaamistani sovelsin  ja tein kukan, sen mukaan mitä siitä näytti muotoutuvan.
Olihan kiva saada jotain valmistakin. Hidasta tekeminen oli. Isäntä kerkisi samassa ajassa raivata pitkät pätkät risukoita tienpielestä, kun minä nyhersin keittiön pöydän ääressä:)

Kiitos Marja-Leena!


14 kommenttia:

 1. Eipä ole sitten minua varten tuokaan käsityö...siis jos kärsivällisyyttää tarvitaan...:))
  Hienon rintakorun sait aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullakin meinas hermot ensin mennä, kun en ensimmäistäkään kiekuraa meinannut saada aikaan. Mutta tauko teki hyvää:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Onneksi jaksoin väkertää tuon loppuun, muuten olisi kesken jäänyt hommeli ruvennut kaihertamaan:)

   Poista
 3. Voi miten kaunis tulikin! Hienoa kun sinnikkästi teit! Mukavaa torstai-iltaa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne:) Kannatti se näprääminen näköjään, vaikka alku oli hankalaa.

   Poista
 4. Ihailen kärsivällisyyttäsi ja kyllä se kannatti 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä nyherryksessä muutama tunti menikin:)

   Poista
 5. Siitähän tuli hieno valmiina! Minulla ei ole yhtään kärsivällisyyttä, ei varsinkaan mihinkään pikkutarkkaan näpertelemiseen... Mutta kiva kun jotkut jaksavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei tahdo olla kärsivällisyyttä ruveta paneutumaan johonkin ohjeisiin, mutta onneksi nyt jaksoin sen verran, että pääsin hyvästi alkuun:)

   Poista
 6. Eiköhän seuraava teos ole jo helpompi ja nopeampi.. Eikös se päde ainakin melkein kaikkiin muihin kädentaito hommiin? ;) Sievä rintakoru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin aloituksen luulisin olevan huomattavasti helpompi! Mukavaa päivää sinulle:)

   Poista
 7. Upea. Arvasin, että osaat ja opit. Kiva kun tykkäät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkamisen opin monen yrityksen jälkeen:) Mutta siitä on hyvä opetella lisää:)

   Poista