keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Vieläkin keinuttaa...

Näin ajattelin aamulla ja vielä päivälläkin. Eilen illalla myöhään palasimme Tukholman risteilyltä.


Laivan keinuminen oli tuntuvinaan vieläkin, vaikka ehdimme sen jälkeen tuntikausia matkustaa linja-autossakin.


Tukholmassa, ja oikeastaan Helsingissäkin, oli ikäänkuin syksy. Kotona puolestaan palatessa talvi. Olihan kotimaisemiin tällä välin tullut taas lumikuorrutus.
Matkamme oli sellainen "kiva kun yhdessä pääästään"-reissu. Ei nähtävyyksien katselemista, eikä ostosreissukaan, vaikka jotain pientä ostettiinkin. Tukholmassa ei ollut mitään valmista suunnitelmaa, missä käytäisiin, joten se oli sellaista hieman päämääärätöntä kuljeskelua. Nuorimmat sentään saivat toiveensa toteutettua lelukaupassa käynnin  suhteen.

Laivan aamupalalla oli hauska katsella auringonnousua ja muita laivoja.Matka oli kiva, mutta rankka. Senhän jo tietysti  entuudestaan tiesikin, että se sellaista on, mutta miten kummassa kuvittelinkin katselevani linja-autossa istuessa maisemia. Mennessä oli kyllä päivänvaloakin, mutta linja-auton ikkunat kosteasta kelistä johtuen siinä kunnossa, ettei se mennyt ihan niin kuin olin kuvitellut. Takaisintulo puolestaan oli illalla ja oli hyvin paljon pimeässä istumsta.

Nyt on taas kotiarki palailemassa kuviohin, pyykkikone jo pyöri aamulla, mutta muuten on ollut aika lailla veto poissa.

16 kommenttia:

 1. Reissaaminen on kivaa, mutta rankkaa. Ihana sitten taas kun pääsee kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli kiva tulla kotiin! Vaikka matkallakin oli kivaa:)

   Poista
 2. Toivottavasti ei ollut myskyä! Kiva kun pääsitte reisuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut myrskyä, onneksi. Maakrapu vain tuntee pienenkin keinumisen:)

   Poista
 3. Upeita reissukuvia♥ Kivoja on nuo risteilyreissut,vaan onpa se kotiin paluukin aina mukavaa:) Leppoisaa viikon jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne:) Eilen tuntui ihan maanantailta, kun piti reissun jälkeen käydä ruokakaupassa...

   Poista
 4. Olet ottanut kivoja kuvia reissusta. Itse en ole käynyt vuosiin Tukholmassa, ihmettelen sitä vähän itsekin, hieno kaupunki. Koti on kuitenkin paras ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koti on paras:) Itseasiassa mekin ihmettelimme, että miksemme jo aiemmin reissuun lähteneet.

   Poista
 5. Kyllä reissuaminen on mukavaa mutta myös väsyttävää ja reissun jälkeen on ihanaa päästä viimein nukkumaan omaan sänkyyn. :-) Kauniita ja mielenkiintoisia kuvia. Tukholmasta löytyy joka kerta jotain uutta. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä on mielenkiintoista käydä ja kesäaikaankin olisi kiva lähteä:)

   Poista
 6. Hienot kuvat reissulta. On se reisaaminen aina raskasta, mutta hauskaa kun on harvakseltaan. Meilläkin pyörii pyykkikone nykyään tiuhaan. Lisä pyykkii tulee Hannu pappalta. Tiistaipäivä sai kolme koneellista pyykkiä aikaan. En tiedä mitä ressu joutuu vielä kokemaan tässä ajassa. No Jumala tietää ja tekee parhaaksi katsomansa mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä tosiaan aina tiedä, mitä kenelläkin on tai tulee olemaan... Pyykkäämisestä puheenollen, meillä tuo pyykin määrä oli enimmillään muutama vuosi sitten, jolloin useamman koneellisen sai pyörittää joka päivä. Nyt on hieman vähemmän, kun nuoriso pesee omat pyykkinsä omassa kämpässään.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Sama kamera oli meidän porukalla useammankin näpeissä aina välillä:)

   Poista
 8. Onhan se kiva käydä laivalla, meren maisemat ovat hienoja,tukholmassa en ole koskaan käynyt, täällä nuo laivat onkin lähellä ja maksavat vain 20eur.useasti on tullut käytyä edes takas reissulla, eikä aina tule lippuja käytettyä mitä on ilmaisiks saatu.Joskus on ollut n.s.hengellisiä risteilyjä, joissa on mukana puhujia ja laulajia,mm.viktor klimenko oli viimeksi, ja yhdessä ollaan kaikki tilaisuudet omassa kapinetissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin joskus ennen lähdimme risteilyille Turusta, mutta nyt on tuo Helsinki lähempänä, vaikka on kaukana sekin. Nuoriso osasi etsiä tuohonkin ne edulliset vaihtoehdot risteilyyn ja matkoihin. Joskus vuosia sitten minäkin varasin jollekin hengelliselle risteilylle matkan, mutta lähdöstämme ei sitten tullutkaan mitään. Joku tuommoinen missä vaikkapa Klimenko olisi, voisi olla hyvin mielenkiintoinen.

   Poista