keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Onko tuolla rinteessä jotain? Vai luulenko vain...

Vähän tähän tapaan menivät aamukahdeksalta ajatukseni, kun katselin rotkon yli vastarinteeseen, naapurin hakkuuaukiolle...


Onko siellä joku eläin, vai pelkkä kivi, tai juurakko? Tuijotin rinteen keskellä olevaa tumma kohtaa. Liikkuiko sen "korvat"?  Ihan kuin olisi liikkunut. Pakko hakea kamera, että näkee tarkemmin, jos siellä nyt mitään on...Takaisin tullessa huomasin, ettei näkemäni ole ainakaan hävinnyt mihinkään. Suuntasin kameran siihen, ja olihan siellä eläin! Hirvi näyttää olevan.


Ihmettelin miten se voikin olla siellä niin paikallaan. Minäkin siinä kalliolla edestakaisin kävelin. Erikseen hain vielä kameran ja sen jälkeen vielä isännänkin tätä näkyä katsomaan. Ja siellä se vain rauhassa makoili.

Mutta nousihan se sitten lopulta.


Liekö ollut jo ylösnousun aika, kun auringonsäteetkin alkoivat jo lähestyä sitä.  Tai sitten vain se kyllästyi meidän tuijotteluumme ja yskähdykseni äänikin saattoi olla sille liikaa.


Mutta kiirettä sillä ei ollut  edelleenkään. Me ihmiset poistuimme katselupaikaltamme ensin.Jännä juttu oli sekin, että eilen illalla tulimme katsoneeksi taannoin kirpparilta ostettua luontosarjaa: Planet Earth. Siinä onkin katsomista yli kymmeneksi tunniksi! Eilen siinä oli jakso vuorilta. Siinä jotkut karibut menivät lepäämään juuri aukeille rinteille, jotta näkivät mahdollisen lähestyvän vaaran. Tämä hirvi toimi samoin. Olen kuvitellut, että piiloisia paikkoja siihen lepäämiseen etsittäisiin.

Aina  oppii uutta, ja nyt saatiin nähdyn elokuvan päälle oikein luonnon havaintoesitys asiasta:)

---

Eilen nähtiin metsässä metsäpeuran jälkiä. Tässä vielä tietoa karibuista, kun nekin tuossa äsken tuli mainittua. Tässä linkissä mainitaan metsäpeurakin: Karibu/Wikipedia.


20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Olin ensin melko varma, ettei se oikeasti semmoinen kuitenkaan ole... Mutta olinpa sitten iloisesti yllättynyt, kun se kumminkin osoittautui eläväksi, eikä miksikään puupökkelöksi tai kiveksi:)

   Poista
 2. Upeat kuvat, ihanan unisen näköin hirvi, taisitte herättää liian aikaisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla tosiaan, että olisi vedellyt sikeitä, tai ainakin lepäillyt siinä pidempäänkin, kun ei kerran välittänyt kiirehtiä siitä mihinkään:)

   Poista
 3. Hirveen hieno kuva:) ❤️ Mukavaa iltaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin... hirveen tosiaan:):) Hauskaa iltaa sinnekin!

   Poista
 4. Wau, saitpa ihanat kuvat hirvestä! Ihania tuollaiset luontoelämykset. Teillä siellä niitä tuntuu riittävän :) Me asutaan niin taajamassa, että täytyisi aina lähteä täältä liikkeelle johonkin, mutta olen niin laiska lähtemään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tuo ihan mukava nähtävä:) Tänäkin aamuna kävin katsomassa, onko se siellä taas, mutta ei sentään ollut. Ei sitä keskustassa asuessa ole niin helppo lähteä. Kun aikanaan asuin kerrostalossa kirkonkylässä, tykkäsin ystäväni kotipaikasta, joka oli aivan metsän keskellä.

   Poista
 5. Luonnossa näkee ihan parhaita asioita. Kaikki ovat nähneet hirven, mutta aina se on yhtä hieno ja yllättävä näky. Upea ilmestys rinteen keskellä ja mikä onni, että sait siitä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka joskus liikenteessä ollessa on hirven nähnyt, niin oli tuo tosiaan mukavan yllättävää nähdä se siellä makoilemassa:)

   Poista
 6. Wau kun hienot kuvat hirviemosta, ensin tiirailin mikä eläin siellä näkyy, kun sitten olikin selviä ja isompia kuvia hirvestä.Etuoikeus on tietysti siellä asua, kun näkee kaikenlaisia eläimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä luonto täällä juuri on se paras puoli. Minä en ensin meinannut uskoa näkemääní ja ajattelin, että tietysti jotain vain luulottelen näkeväni:)

   Poista
 7. Hyvät kuvat! Minä en olisi varmasti huomannut että siellä joku eläin oleilee. Paitsi ehkä jos olisi silmälasit olleet mukana, mutta kun ne on yleensä kotona:) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olin hakenut sen kameran, niin se minullekin vasta sen näkemäni todeksi teki:)

   Poista
 8. On hienoja hirvikuvia. On se mahtavaa kun pääsee niin läheltä
  näkemään. Hyvää Pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne:) Oli se hauska nähdä. Usein ei varmaan sitä kohdalle satu.

   Poista
 9. Voi, että mikä mäihä! Siellä hirvi vaan lekotteli ihan kaikessa rauhassa. Tosi hyviä kuvia sait.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minä kovasti kanssa ihmettelin, että miten se siellä niin rauhallisesti antoi meidän katsella pällistellä itseään:)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Se oli mukavalla tavalla yllättänyt aamu:)

   Poista