tiistai 28. marraskuuta 2017

Vanhalla mallilla ja maulla... Kummallisen kaavanosan arvoitus

Olipa kerran eräs rouvashenkilö, joka oli saanut käsiinsä vanhoja käsityölehtiä. 80-lukulaisia olivat. Niistä jokin sattui näyttämään kovin tutulta. Siinähän oli samanlaisia puseroita, joista hän joskus nuorena oli erään tehnytkin. Hänen päässänsä alkoi raksuttaa, kunpa voisi tehdä taas samanlaisen. Hänellähän oli tarkoitukseen sopivaa kangastakin pöydällään. Kirpparilta hankittuna kuten yleensäkin.
Mutta voi, lehdessä ei ollut enää kaavoja tallella. No, hän muisti, että samaisten lehtien joukossa oli toinenkin lehti, jossa oli vähän samantapaisia malleja. Hän löysikin sen ja kaivoi heti kohta leivinpaperirullansa esiin kaavojen jäljentämistä varten. Kovin kauaa hän ei jaksanut sitä pakertaa. Mutta muutama kaava tuli jo tehtyä. Yksi  kylläkin näytti vähän oudolta, mutta ei hän sitä sillä kertaa jäänyt miettimään.
Hänen isäntäkultansa nimittäin oli päättänyt tilata rouvalleen Huutonetistä sellaisen lehden, jossa oli rouvan kaipaamat kaavat tallella. Rouvansa oli nimittäin löytänyt sellaisen lehden sieltä kuvia katsellessaan  ja näyttänyt siipalleen. Nyt rouva sitten päättikin odottaa niitä oikeanlaisia kaavoja, jotka nopeasti saapuivatkin. Taas hän kävi kaavojen piirtoon. Ei hän nytkään kaikkea heti piirtänyt. Lehtiä ja kaava-arkkeja levitellessään hän mietti samalla sen jo aiemmin piirtämänsä kummallisen kaavan arvoitusta. Pitkään hänellä meni kaava-arkkien arvoitusta ratkoessa, mutta selvisihän se lopulta.
Se kummallisen näköinen piirretty kaava, ei ollutkaan laisinkaan puseroa! Se oli osa kylpytakista. Kaava-arkissa oli paha virhe: oikea kaava olikin toisella puolella kuin sanottiin ja merkintään mainittu värikin oli väärä. No, nyt rouvalla ei puuttuisi kylpytakin kaavoistakaan kuin vain hiha vissiin... Rupeaisikohan sitä etsimään kylpytakkikangastakin?  Siis sitten, kun pusero kenties on joskus saatu aikaiseksi.


Puseroon hänellä olisi aikomus käyttää tuota sinikuvioista kangasta, jota kuvassa näkyy.


Mukavaa päivänjatkoa:)

8 kommenttia:

 1. No voi, tuli turhaa työtä. On tietty nyt kaavat jos kylpytakin joskus teet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä sitä ihmettelee, että mitä järkeä on moisessa puuhastelussa, mutta kunhan aikaa vähän kuluu, haluaa sellaisiin taas ruvetakin:)

   Poista
 2. Aina ei mene niinkuin on suunnitellut kun tulee noita yllätyksiä vastaan.. Laatumies sinulla kun metsästi tuon lehden!! Mukavaa marraskuun loppua sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne! Eilenkin kaavoja piirrellessä puuttui yhdestä osasta numero. No, löytyihän lopulta sekin numeroimaton. Noita lehtiä isäntä sitten samalla osti minulle useammannkin, kun kerran siihen hommaan rupesi:)

   Poista
 3. Olihan noissa vanhoissa lehdissä useinkin virheitä. Muistan kun ennen kaavoja useammin piirtelin. Ehkä teet kylpytakinkin joku päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en tuota muistanut, että virheitä noinkin paljon niissä oli. Mutta tarkkana kaavojen kanssa tietysti muutoinkin saa olla. Saa nähdä, jos vaikka sen kylpytakinkin joku kerta teen:)

   Poista
 4. Harmi, että ehdit nähdä niin paljon vaivaa. Olet kyllä taitava keksimään ja toteuttamaan ratkaisuja vaatteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään tykkää kaavojen piirtämisestä, enkä kankaan leikkuustakaan, mutta ompelu on sitten jo ihan toisenlaista:)

   Poista