perjantai 15. marraskuuta 2019

Aamuhämärässä ja jäisillä teillä



Tänä aamuna kuu oli vähän piilottelevalla tuulella. Välillä vetäisi pilven peitokseen, välillä kurkisti pilven alta. Tätä mäkeä alas ja ylös kulkiessa sai vähän etsiskellä sopivia jalansijoja, sillä auton varhot olivat jäiset, muutoin kosteaa lunta, ja paikoin jo hieman hiekkaakin näkyvillä.



Eilen aamulla oli portaatkin kovin jäiset. Tänä aamuna olivat jo melko hyvin sulaneet.  Ajokelit  näillä hiekkaisilla teillä on nyt tosi jäiset. 



Valo kutsuu. Eilen kiinnosti hämärässä kodin valot.  Mutta samathan ne kodin valotkin oli tänäänkin. 

6 kommenttia:

  1. Meillä päin oli myös tosi liukkaat kelit, en voinut mennä ulos kun oli niiin
    liukasta,onneksi vettä satoi niin jää oli sulanut pihasta niin oli mukavempaa liikkua ulkona.
    Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirre, samoin sinulle:) Täälläkin tiet sellaiset ettei kävelemään halua lähteä ollenkaan. Jännitimme tänään kaupasta tullessa, että pääsemmekö autolla tuota mäkeä ylös ja pihaan asti, mutta onneksi pääsimme!

      Poista
  2. Minua saattaisi ahdistaa noin ympärillä oleva pimeys, kun teillä ei ole katuvalojakaan, tietysti jos on tottunut siihen, mutta miten voi mennä esim. iltaisin kävelylle kun on ympäriinsä pimeää, tietysti jos ei käy kävelyllä, lumi tietysti toisi valoa, sinnehän sitä aina tulee paljon.
    Muuten huomasin lieksan ympäristössä, että siellä on huonot katuvalot, kun iltaisin kävelin ransun kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se pimeys tuntuu ikävältä varsinkin tähän vuodenaikaan. Nyt on juuri sitä aikaa, että jos tahtoo kävelylle, niin sinne on oikeastaan mentävä jo iltapäivällä tai ihan alkuillasta. Neljän aikaan alkaa olla hämäränpuoleista. Joskus talviaikaan voi olla joskus ihan kivakin mennä pimeällä kävelylle jos on vaikka kuutamo. Mutta kyllä sitä valoa yleensä enempi kaipaa. Mutta onhan tähän tietty jollakin tavoin tottunut. Pihavaloja on aina vähän viritelty. Takapihalla on nyt valot pienessä kuusessa, mutta kun siihen ostettiin joku vuosi sitten uudet valot, ei ne valaise niinkuin ne entiset valot.
      Olen ajatellut samaa joistakin katuvaloista, että onko ne tosiaan nykyään huonompia kuin ennen. Varmaan onkin, kun sinäkin olit sen huomioinut.

      Poista
    2. Meillä ei ole yhtään lunta, mutta aamuisin on liukasta. Saa varovasti ylittää puiset,jäiset portaat.

      Poista
    3. Niin, nyt on liukastakin. Meillä oli vielä eilen aika jäiset nuo autonvarhotkin, mutta tänään oli tullut hieman kostea lumikerros siihen päälle, niin oli helppoa tänään kävellä siinäkin.

      Poista