lauantai 30. marraskuuta 2019

"Arbuusi"

Tuntuu jotenkin hauskalta muistella tuota vesimelonin  vanhantyylistä toista nimeä. Joka ainakin 70-luvun lopulla oli käytössä.


Ihastelin tuon tyttöjen joitakin aikoja sitten ostaman vesimelonin kaunista pintaa; ihan teki mieli piirtää. Sitä aloittelinkin, mutta tuskin siitä sen enempää tuleekaan, kuin  ne harvat lyijykynäviivat jotka arkille sain vedeltyä. Mutta onhan sitä nyt tullut kännykällä räpsittyä monenlaista "tarpeellista" ja tarpeetonta:)

---

Löysin jutun luonnoksista, jonne se oli syyskuulla jäänyt. Ja voin todeta, ettei arbuusin kuvaa tule loppuun piirrettyä. Aina välillä aika ajaa jonkin piirrosidean ohi, ja into jää jonnekin taakse. Niinpä niitä keskeneräisiä lyijykynäsöhellyksiä on enemmänkin. Ja on jäänyt kesken vesiväriversioitakin. Kun mielestä katoaa se "mallikuva", joka usein on kuviteltu, tai vaikka olisi todellinenkin näkymä, niin ehkä voisi sanoa niinkin, että kun se "tunteen palo" katoaa, että on kiva päästä tekemään jotain tiettyä kuvaa, ei piirroksen jatkaminen enää innosta.



6 kommenttia:

  1. Hauska nimi vesimelonille:) En muista kuulleeni sitä ennen. T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tuota nimitystä nykyään oikein tapaa. Se oli sitä aikaa kun olin nuori:) Silloin kiivitkin oli kiwi-hedelmiä:)

      Poista
  2. Muistan kun oltiin mökillä 70-luvulla meidän perhe ja tätini ja kaksi serkkuani, niin heidän isänsä tuli käymään siellä ja toi arbuusin..sillä nimellä he sitä kutsuivat. Oli se hyvää ja erikoista vieläsiihen aikaan. Helsingistä (josta heidän perhe oli) sai kaikkea erikoisempaa ruokaa siihen aikaa. kerran oltiin heillä kylässä ja ruuaksi oli broileria (jota meillä ei siihen aikaan koskaan ollut) ja jälkiruuaksi säilykepersikoita kermavaahdon kera :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nuo ruoka-asiat paljon muuttuneet 70-luvulta:) Nyt on vaikka mitä ihmeellisiä hedelmiäkin kaupoissa. Joista useista en kyllä tiedä, miten niitä pitäisi käyttäää. Tuli tuosta broilerista vielä mieleeni, että meillä äiti taisi keittää kanaa joskus 70-luvulla. Nykyään on helppoa, kun ei tarvi mitään lihoja juurikaan käsitellä, senkun pistää valmiina suikaleina tms. pataan vain:)

      Poista
  3. Minulla on sellainen muistikuva että mummo aikoinaan Arbuuseista puhui;) Meillä vesimelooni kyllä häviää äkkiä, on kaikkien herkkua:) Mukavaa alkavaa joulukuuta, tuokoon se mukanaan kaikkea ihanaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se kyllä nopsaan hupenee, varsinkin perheen nuorimpien suihin:) En muista, milloin mulle selvisi, että vesimeloni on sama, kuin arbuusi. Siunattua joulukuuta kaikinpuolin sinulle!

      Poista