sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Ensimmäinen adventtisunnuntai

Tänään monet lapset iloissaan saavat avata kalenterinsa ensimmäisen luukun. Meilläkin toinen nuoremmista oli ostanut itselleen suklaakalenterin. Minulla on jo useampana vuonna ollut haave, että saisin blogissani jonkinlaisen joulukalenterin toteutettua. Niin mietin tänäkin vuonna. Ajatus oli siihen ensimmäiseen jouluun liittyvistä tapahtumista tehdä "sanallisia kuvia" 24 päivälle.  Mutta jäi lähinnä suunnitelman asteelle ja sekin keskentekoiseksi.

Jostain näistä tapahtumista se kuitenkin olisi alkanut: Kuukausia aikaisemmin, ennenkuin enkeli Marille ilmestyi,  enkeli ilmestyi temppelissä palvelusta toimittavalle pappi Sakariaalle. (Alla oleva teksti on ollut joskus toisessa blogissani.)

Jumala toteuttaa suunnitelmansa ajallaan

Nyt oli aika.

Ihmiset näkivät heissä vain vanhan pariskunnan; pappismies ja vaimonsa.

Tuo vanha pariskunta oli unelmoinut, odottanut, toivonut, rukoillut ja... pelännyt. Pelännyt sitä, ettei se toive kenties toteutuisikaan milloinkaan. He muistelivat Aabrahamia ja Saaraa, ja muita, jotka olivat saaneet kokea ihmeen. Kunpa heillekin voisi tapahtua niin. Ja niin he edelleen rukoilivat.

Sakariasta kirpaisi joka kerran, kun hän luki Makiaan kirjasta tätä kohtaa:  "Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä. Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi." (Mal. 4:5-6).  Hän mietti lukiessaan, milloin ja miten tuo mahtaisi tapahtua? Ja samalla häntä kirpaisi.  Siinähän puhuttiin isistä ja lapsista... Hän ei ollut isä. Olisiko hän sitä koskaan?

Tämä kaikki palautui hänen mieleensä siinä hetkessä, kun hän oli luuli olevansa  yksin siinä Herran edessä tekemässä työtään. Hän ei ollutkaan yksin. Hän sai kuulla ja nähdä enkelin. Hänen korvansa kuulivat enkelin sanomana jotain ihmeellistä, ja myös tutulta kuulostavaa; ja siinä oli myös jotain siitä, mikä häntä eniten aina oli kirpaissut:

 "Älä pelkää Sakarias; sillä sinun rukouksesi on kuultu, ja vaimosi Elisabet on synnyttävä sinulle pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Johannes. Ja hän on oleva sinulle iloksi ja riemuksi, ja monet iloitsevat hänen syntymisestään. Sillä hän on oleva suuri Herran edessä; viiniä ja väkijuomaa hän ei juo, ja hän on oleva täytetty Pyhällä Hengellä hamasta äitinsä kohdusta. Ja hän kääntää monta Israelin lapsista Herran, heidän Jumalansa tykö. Ja hän käy hänen edellään Eliaan hengessä  ja voimassa, kääntääkseen isien sydämet lasten puoleen ja tottelemattomat vanhurskasten mielenlaatuun, näin Herralle toimittaaksensa valmistetun kansan." (Luuk. 1:13-17)

Sakariaan suusta tuli tämän kuultuaan: "Kuinka minä tämän käsittäisin? Sillä minä olen vanha, ja minun vaimoni on iälliseksi tullut?" (Luuk. 1:18)

Tähän tuli enkelin suusta vastaus:  "Minä olen Gabriel, joka seison Jumalan edessä, ja minä olen lähetetty puhumaan sinulle ja julistamaan tämän ilosanoman. Ja katso, sinä tulet mykäksi etkä kykene mitään puhumaan siihen päivään saakka, jona tämä tapahtuu, sentähden ettet uskonut minun sanojani,

jotka käyvät aikansa toteen." (Luuk. 1:19-20)


---
Lisää aiemmin kirjoittamiani juttuja Elisabetista ja Sakariaasta.


4 kommenttia:

  1. Kiitos tästä! On lohdullista, että lopulta vanha Sakariaskin sai kuulla, että hänen rukouksensa oli kuultu. Ja hän myös sai rukousvastauksen. Siunattua adventin aikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sinulle samoin! Se tosiaan on lohdullista. Vastaus tuli, vaikka he eivät varmaan osanneet sitä enää odottaakaan saavansakaan.

      Poista