lauantai 9. marraskuuta 2019

Kylmäävä päätös

Oli suorastaan kylmäävä päätös, jonka apulaisoikeusasiamies oli antanut koulujen joulujuhlista. Hänen mukaansa on lainvastaista pitää niitä kirkossa. Tuntuu ihan, että melkein mitä muuta tahansa voi olla, kunhan vain ei mitään kristillistä ole. Uskonnonvapaus tosiaan kapenee vähän kerrassaan. Pistää miettimään, mitä seuraavaksi.




Tulee mieleen tästä asiasta, että päätösprosessiin osalliset eivät taida itse juurikaan kirkon tai muunkaan rukoushuoneen ovia aukoa, eivätkä sallisi sitä sitten toisillekaan.  "...Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä." Matt. 23:13

Mutta Jeesus sanoi: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta." Mark. 10:14, Luuk. 18:16




11 kommenttia:

  1. Älä muuta sano, kyllä ihan kummalta tuntuu... minä katsoin eilen tv:stä Jahti-ohjelmaa/visailua (kun en jaksanut vielä illalla srk:n mennä) niin siellä 10 vuotias poika ei tiennyt edes, kun kysyttiin laupiaasta samarialaisesta, että oliko se (muistaakseni) laupias saamelainen, laupias sumatralainen vai laupias samarialainen.Hän vastasi laupias saamelainen. Että ei nylkyisin taideta paljon koulussa uskontoa opettaa...mikä ainakin mun aikaan oli vielä ihan selvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmaan aika ohutta on tietämys näistä asioista ja aina ohuemmaksi käy. Kohta varmaan kielletään vallan opettamasta näitä asioita. Meidän lapsilla oli alaluokilla uskontokirjat, joissa oli aika hyvästi vielä raamatunkertomuksiakin. Mutta ylemmille luokille tullessa kirjat muuttuvat toisenlaisiksi. Ja mitä uskonnonopetukseen muuten tulee, niin paljon riippuu opettajastakin, millä tavalla näitä asioita käsitellään.

      Poista
  2. Joo katsoin itsekkin jahti ohjelman, kun siellä oli ne tenavat, kyllä oikeasti olin hämmästynyt, eikö kouluissa enää ole mitään uskontotuntiakaan enää, ei se poika tiennyt kuka Jeesuskaan on, niin se herra arkisto sanoi pojalle Jeesuksesta jotain.Raamatun mukaan olisiparempi laittaa myllynkivi sen kaulaan ja upottaa meren syvyyteen,joka estää lapsilta evankeliumin, luulisin että se on yksi ihminen joka kieltäisi joulujuhlan kirkossa, rupeaako ne siitä vielä eduskunnassa äänestämään, niinkuin joulujuhlasta kirkossa olisi vahinkoa jollekkin, eikö sitten isättömistä ja äidittömistä ole vahinkoa lapsille. Eräs mummo oli surullinen,kun hänen lapsen lapsi sanoi mummolle että:miksi äidin vieressä nukkuu toinen täti?
    Mikä muu jos ei tuo jätä lapsiin särkyneet sydämet, äiti joka on kaikkein tärkein lapselle ja isä, nyt kirkko on siunaamassa syntiä, homo ja lesbo pareja, mutta jätetään tuomio Jumalalle, kaikki ihmisiä Jumala rakastaa, mutta vihaa syntiä.
    Luopumus täytyy tapahtua,sitten tulee loppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koulussa on uskontotunteja aika vähän, ja nekin vähät tunnit saatetaan toisinaan käyttää muihin asioihin. Silti luulisi, että edes tietoa olisi siitä, kuka Jeesus on. Raamattu tosiaan selvästi ilmoittaa mikä syntiä on, mutta ihminen tahtoo itse päättää senkin asian.

      Poista
  3. Kyllä tämä aika on yhtä hullunmyllyä. Alkaako ihan pian kristittyjen vainoaminen meillä Suomessakin?
    Herra, armahda meitä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Vähitellen kiristetään erilaisia säädöksiä ja kielletään yhtä ja toista.

      Poista
  4. Minä kuulin myös siitä että koulujen joulujuhlat kirkoissa kielletään pidettäväksi,on se hyvin surullista.
    Aika menee vain huonompaan suuntaan,tulee mieleen mitähän seuraavaksi. Minä luotan
    siihen että Jeesus pitää omistaan huolen.
    Sinun blogissasi on kaunis maisemakuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, joskus auringonlaskua kuvattu.
      Nämä on tosiaan aikamoisia muutoksia aikaisempiin menettelytapoihin....

      Poista
  5. Siellä missä on vainoa siellä on myös herätystä tänä päivänä, eilen kuunnellessani Deitä,vainojen keskellä ollut pastori on sanonut esirukoilijoille että ;älkää rukoilko vainojen loppumista,vaan herätystä, ei vainon keskelläkään tarvii olla omassa voimassaan,kun kävin aikoinaan neuvostoliiton puolella,siellä oli vainot, uskovat perheet sai vainoa osakseen, mutta he kertoivat ihmeellisiä asioita Jumalan huolen pidosta, ruoka ei silti puuttunut,vaikka uskon tähden perheen isä oli vankilassa,niinkuin paavalikin ollessa vankilassa,shellin ovet avautuivat ja saattoi kävellä vartioitten ohi, Jumalalle kun kaikki on mahdollista.Se on armoa jos ketä vainotaan, kyllä vihollinen jättää rauhaan,jos pakenee Jumalan antamia koetuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se ihmeellistä, miten Jumala omistaan huolta pitää vainoissakin. Ja herätystä olisi tietysti rukoiltava. Mutta vainojakaan emme tietysti tahdo emmekä toivo. Jos Jumala niitä sallii, niin vastaan ne on sitten otettava. Ja hänen avullaan voisimme niitä kestää, muuten se ei mahdollista olisikaan. Mutta tuli mieleeni sekin kohta; jossa Paavali kehoittaa muiden aiheiden lisäksi rukoilemaan myös esivallan puolesta, "... että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa ja kunniallisuudessa." 1 Tim.2:2

      Poista
    2. Ja on tosiaan totta se, että erilaisten ahdinkojen aikana ihminen helpommin kääntyy Jumalan puoleen. Hyvinä aikoina sitä ei ehkä tule edes ajateltua; sitä Jumalan puoleen kääntymistä.

      Poista