tiistai 12. marraskuuta 2019

Käsitöitä: villatakin hihan pidennys ja helman jämäpalasta jotain

Tein tämän villatakin muutama vuosi sitten. Hiukan huvittavaa on, että se jo alunalkaenkin koki muutoksia siihen ohjeeseen nähden, jota siinä käytin. Kaula-aukkoon tein resorin, etureunat tein oman mieleni mukaan, vyötäröresorit tein itselleni sopivammalle korkeudelle ja kauniit, pitsiset ja erittäin leveät hihansuut, muutin käytännöllisyys ja lämpimyys huomioonottaen ihan toisenlaisiksi. Ja  helmankin tein myöhemmin vielä uudestaan pidemmäksi versioksi.



Mutta nyt minua kiusasi liian lyhyet hihat. Tein muutaman sentin lisää niihin, niin eipä tarvitse enää nykiä hihoja alemmaksi. Ja jos vielä jotain muutosta neuletakkiin keksisin, niin helma olisi voinut olla leveämpi, mutta siihen muutokseen en sentään rupea:)



Tässä sitten on se helman pidennyksestä jäänyt kaitale.



Jos joku ihmettelee, miten siitä tuollainen jäikin, niin tämä villatakki kudottiin ylhäältä alaspäin. Helpointa oli aloittaa neuleen pidennys vyötäröresorin kohdalta ja tehdä se käyttämättömästä langasta, kun sitä kerran oli. Liitoskohdan sai parhaiten häivytettyä siihen.

Tuosta ylijäämäkaitaleesta on nyt tekeillä lyhyt viitta hartioille lisälämmikkeeksi. Jää nähtäväksi millainen siitä lopulta tulee, kun ajatus siitä on vaihdellut jo monta kertaa. Aluksi mietin jopa hamettakin, mutta koska olin epävarma langan riittävyydestä, jätin sen idean.





10 kommenttia:

  1. Tosi kiva villatakki. Minä olen villatakkien ystävä, minulla on niitä tosi monta, mutta ne on kaikki ostettu kaupasta. Minä kun en saa langasta mitään aikaan, mutta ihailen kyllä suuresti muiden tekemiä ja ostan aika paljon muiden tekemiä käsitöitä.
    Mukavaa tiistai päivää sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle:) Se onkin ihan hyvä vaihtoehto, että ostaa toisten tekemänä, jos se itse tekeminen ei ole oikein oma juttu. Minäkin itseasiassa enempi ompelen, kuin kudon, mutta välillä on kiva jotain puikoillakin tehdä. Villatakit ja neuletakit on kyllä käteviä, kun ne on niin helppo vetäistä ylle, ja heittää taas pois yltäkin, jos liian lämpimältä rupeaa tuntumaan.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos:) Tuo on kiva vetäistä ylle kylminä päivinä takin alle, ja toisinaan ihan sisälläkin. On riittävän pitkäkin nyt.

      Poista
  3. Hieno! :) t: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Olen tyytyväinen, että sain jaksoin tehdä sen, vaikka olen aika hidas kutoja.

      Poista
  4. Neulemalleja joutuu usein räätälöimään mieleisekseen jotta paremmin sopii. Kaikki kun eivät ole just saman kokoisia ja muotoisia. Parempi muokata kuin jättää pitämättä. Todella kauniin neuletakin olet tehnyt. ~Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Onneksi rupesin sitä pidennystäkin tekemään, sillä nyt tuo neuletakki on ollutkin selvästi enemmän käytössä, kuin ennen sitä.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Mulla näköjään nämä viimeisimmät vaatehommelit on olleet käytännöllisyyden sanelemia:)

      Poista