perjantai 21. helmikuuta 2020

Arkea: Metsäpolulla kauppatavaroiden kanssa ja huijauspuheluista

Jäiset, todella liukkaat on sivutiet. Isot tiet on sulana, mutta pienet tiet on karseita kuljettavia nyt. Liukastakin voi olla monella tavalla, mutta kun "luistinratajään" pinnalle tulee vielä pieni lumihitukerros, on se entistäkin liukkaampi. Omalla tiellä ovat enimmät aiemmin siihen kylvetyt hiekat jääneet lämpimänpinä ja kosteina päivinä vedeksi sulavan jään, ja sitten jälleen jäätyvän valumaveden alle. Hiekkoja on kyllä varattu auton perään, mutta niitäkään ei kannata aina kylvää, jos on tiedossa, että joku lumisade hetikohta ne taas peittää. Auto on majaillut jälleen vaaran alla, koska sitä olisi mahdoton ajaa ylös. Tänään kaupasta tullessamme kuljmme autolta pihaan viimeisen käveltävän osuuden osin metsäpolkua, jotta vältimme saapastelun liukkaalla tiellä ja samalla sen viimeisen mäen. Metsäpolku on kapea, ja nyt jo hieman jäinen sekin, joten pulkkaa ei siellä ollut järkevä vetää.  Se olisi kumminkin kaatuillut ja sitten olisi saanut ostoksia keräillä polun varrelta. Tuumin isännälle siinä kulkeissamme, että onko tämä tosiaan 2000-lukua, kun ostoksia kannetaan metsäpolkua pitkin kotiin. Sitten minulle tuli mieleen, kuinka vuosia sitten, silloin kun emme vielä asuneet itse täällä, tätä paikkaa nimitettiin "mökiksi". No, mökeillehän on aika tavallista se, että ostokset kannetaan loppumatka perille...:)

Tuosta sulien paikkojen välistä se polku menee, mutta tämä kuva on aiemmin otettu. Nyt oli vähän vähemmän sulana olevia kohtia.


Tämmöistä arkihöpinää.

---

Ja sitten  HUIJAUSPUHELUsta, ihan just tapahtunutta: Soi puhelin. Tuntematon numero. Vastasin nyt kuitenkin, vaikka aina en vastaa, sillä usein ovat jotakin myyntipuheluita. Nytpä sieltä kuului kaiketi englantia, mitään selvää en saanut, muuta kuin sanan "Microsoft".  Äkkiä puhelin kiinni!  Siinä oli nyt yksi niistä huijaussoitoista, joista on varoiteltu. Tämä näytti tulevan kotimaisesta numerosta, jotka sitten onkin todellisuudessa kuulemma jostain muualta. Mutta niitähän on sitten toisenlaisiakin huijauspuheluita, jotka tulee jostakin ulkomaisesta numerosta. Ei kannata soittaa takaisin, sillä yhteys on joku satelliittijuttu ja tulee kallis puhelu sellaisesta, jos siihen soittaa. Nyt ei sitten näköjään voi enää vastailla kuin niihin puheluihin, joiden soittajan numero on itsellä tiedossa.

---
Ja sitten vielä edellisessä jutussani olleesta hautapaikka-asiasta. Se sopi niin, että sai maksaa nyt viideksi vuodeksi eteenpäin niistä kahdesta hauta-paikasta, hinta n. 60 euroa. Jatkaa saa sitten taas myöhemmin sitä. Tämä on hyvä, ettei tarvitse ihan mahdottoman suuria summia kerralla tuollaisesta maksaa.



4 kommenttia:

  1. Minullekin tuli puhelu tuntemattomasta numerosta, päätin etten vastaa, että jos on joku tuttu/tai henkilö jolla on oikeaa asiaa voi laittaa viestin, ärsyttää ne myynti-puhelutkin, kun mulla pitäisi olla myynninesto vielä voimassa, silti joskus tarjotaan jotain...mitä en halua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin piti se tietää, kun siitä oltiin just vastikään puhuttukin meillä. Mutta ei ne aikomukset aina pidä... Kun välillä kuitenkin on sellaisiakin soittoja numeroista, joista ei heti tiedä kenen on, että onkin ollut vaikka joku sukulainen, jonka kanssa ei olla oltu yhteyksissä aikoihin.

      Poista
  2. sama juttu, vaihdoin numeroni ja laitoin vielä salaiseksi 2v. sitten, kun tuli niitä ulkomaan puheluja, ei sen jälkeen ole tullut, ei niihin kannata vastata, voi vielä joutua ongelmiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan kannata vastailla. Kun olisin tuonkin ottanut huomioon, mitä Sesse tuossa edellä sanoi, että jos jollain asiallista asiaa on, niin voi tosiaan sen viestinkin laittaa.

      Poista