perjantai 28. helmikuuta 2020

Tilkku - ja kummallinen löytö tieltä antoi piirrosidean

Mulla on laatikossa lojunut yksi tilkku, varmaankin 70-lukulainen. Kaivoin senkin nyt esiin, koska se nyt vain sopii tähän aiheeseen.



Juttuluonnoksissakin lojui nimittäin jotain: jutuntekele syyskuulta, silloin julkaisematta jäänyt. Sain kimmokkeen julkaista sen nyt, kun taannoin Sessen blogissa oli juttu tilkuista, jotka sitten toivat mieleeni tämänkin:

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tässä joitakin aikoja sitten, koulujen jo alettua, alkoi yksi neito puhua, että tien pielessä oli ollut kummallinen löytö. Minäkin  olin sen nähnyt. Se näytti ihan matonkudekerältä auton ikkunasta katsottuna. Ja sellaiseksi se lähemmin tarkasteltunakin osoittautui. Se oli jotain harmaata kangasta. Kummallista siinä löydössä oli se, että oli metsäisen tien pielessä. Miten sellainen oli sinne päätynyt? Minulle itselleni tuli mieleen, että olisiko marjanpoimijoilla voinut ollut jonkinlaisena "naruna" sellainen kerä? Ja tippunut sitten siihen. Mene ja tiedä. Mutta vähän myöhemmin siitä päivittäin ohi kulkeva tytär rupesi puhumaan, että siellä on  lisääkin sitä sorttia. No minähän uteliaana kävin katsomassa. En nähnyt keriä enempää ja se aiemmin näkemäni oli hajonnut. Nauhanpätkiä oli siinä jokunen. Päättelin sitten, että ne molemmat "sortit" ovat voineet olla samallekin kerälle kerittyinä, ehkä. Tämä myöhemmin löydetty kuteenpätkä oli selvästi jostain 70-luvun vaatteesta.



Otin siitä silloin piirrosmallikseni kuvan. Silloin  en vielä tiennyt sitä, että saisin kuvan kännykästä tänne. Joten tässä nyt sitten piirroskin, joka sai ideansa siitä nauhasta. Ylinnä kuvassa olevat ruskeat ruudut lähinnä oikeanlaista. Muut mielikuvitukseni loihtimia muita väriehdotuksia.




4 kommenttia:

  1. Niin, "maailmassa monta on ihmeellistä asiaa",niinkuin matonkude kerä metsässä :) Noissa molemmissa tilkuissa on tosiaan samaa tyyliä, tuo ylä tilkku on kivaa kangasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaista ihmeellistä voi löytyä:) Tuo ylin tilkku on tullut jostain kirppispussista ja koska siinä oli mielestäni jotain jännää, otin oikein laatikkooni talteen:)

      Poista
  2. Pienistä asioista voi syntyä jotain suurta.

    VastaaPoista