tiistai 18. helmikuuta 2020

Hävikkirehuja

Nythän kaupoissa pyritään vähentämään tätä "rehujen" hävikkiäkin, myymällä erityisen edullisesti myynnistä poistettuja, mutta silti käyttökelpoisia hedelmiä, vihanneksia ja juureksia. S-ryhmällä ne löytyvät "Päivän pelastajat" - nimellä.  Ja hinnoilla, joka sopii köyhällekin.  Esim. valmiiksipesty, heti käyttövalmis salaattipussi vaikkapa 0,30 euroa. Heillä systeemi toimii siten, että johonkin laatikkoon on koottu erilaisia hedelmiä, vihanneksia ja juureksia, ja siitä voi ottaa valmiiksi pussitettuna sen, minkä haluaa. Joskus se voi olla yksittäinen salaattipussi vaikkapa, toisinaan samaan satsiin on voitu laittaa useampi erilainen syötävä. Lidlin homma puolestaan toimii siten, että he ovat koonneet tuollaisiin laatikoihin erilaisia satseja, ja laatikko maksaa aina sen 2 euroa. Nämä laatikot eivät löydy heviosastolta, vaan ne ovat kassojen jälkeen. Kuvassa nyt Lidlin laatikko.



Siinä oli muutama peruna, kesäkurpitsa, mango, appelsiini, muutama mandariini (tai ehkä ne olikin pieniä veriappelsiineja), salaattipussi ja pari kiiviä. Molempien kauppojen tarjontaa olemme hyödyntäneet. Se on kiva mahdollisuus ostaa sellaistakin, mitä muuten ei tulisi ostettua:)


8 kommenttia:

  1. Tosi hyvä juttu tuollainen "Päivän pelastajat".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on:) Siinä pääsee toisinaan jopa oudompiakin juttuja kokeilemaan.

      Poista
  2. Se on hyvä että josksus saa halvemmalla ja ei tule
    niin paljon hävikki ruokaa ja asiakkaat saa paljon halvemmalla.

    VastaaPoista
  3. Me ollaan saatu noita vihanneksia Kylätalon ruuan jakelusta. Ja kaupasta -30 %.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kiva kun niitä saa tuolleen, joko ihan ilmaiseksi, tai hyvällä alennuksella:)

      Poista
  4. täällä olen nähnyt vain lidissä, yhden kerran ostin, laatikko maksoi 2 euroa, ei sen kalliimmalla sitä tulisikaan ostettua, täällähän on myös se operaatio ruokakassi, josta sais hyvää tavaraa, myös eko torit jakaa leipää,pullaa,juustoa ynm.kun kaupat lahjoittaa ne, parempi niin kuin roskiin menisi, ei kyllä suomessa kenenkään tarvitse nälkää ainakaan nähdä, eikä pitäisi olla asunnottomiakaan, vaikka niitä kyllä on täällä suur kaupungissa jonkun verran, samalla on asuntoja tyhjillään vaik kuinka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ostettu noita Lidlin laatikoita nyt muutaman kerran. Kerran oli laatikossa pelkästään iso satsi hyviä banaaneita:) Nuo erilaiset ruonjakelut on kyllä hyvä asia. Ihmiset saa ruokaa ilmaiseksi ja eikä kauppiaiden tarvitse heittää pois ruokaa, joka on vielä syömäkelpoista.

      Poista