tiistai 28. heinäkuuta 2020

Kukaan meistä ei ole täydellinen

Tuli mieleen  taannoin ajatella Isä Matteo -sarjaa, jota niin paljon katselemme. Siinä on näkyvissä paljon epätäydellistä vanhemmuutta, huonoa elämää muuten, rakkauden kaipuuta, vääriä valintoja... mutta myös Jumalan armotekoja, joita Isä Matteon suulla julistetaan monin tavoin epätäydellisille. Epätäydellinen hänkin. Eihän kukaan meistä täydellinen ole.

Missä me näemme Jeesuksen?  Raamatussa, Jumalan Sanassa tietenkin. Mutta myös heijastuksena toisissa ihmisissä. Jokainen Jeesukseen uskovakin heijastaa Kristusta jollakin tavalla. Monesti varmaan niinkin, ettei sitä itse edes tajua tekevänsä. Pieni kivensirpalekin voi heijastaa kirkkautta yllättävästi, kun aurinko siihen osuu. Itsessä siinä ei mitään valoa ole.

Täydellinen? Ei siis kukaan meistä... mutta yksi oli: Jeesus Kristus Jumalan Poika. Raamattu sanoo tähän tapaan:

 "...mikä laille oli mahdotonta,
...
sen Jumala teki
lähettämällä  Poikansa..."
(lyhennelmänä jakeesta Room. 8:3, 
katso kokonaan tästä)



Vain Jeesus oli synnitön. Meille ihmisille sensijaan on mahdotonta elää niin, että tekisimme aina oikein, vaikka haluaisimmekin.   Me, uskoviksi tultuammekin, olemme yhä niitä epätäydellisiä ihmisiä, jotka "..monessa kohden hairahdumme"*.

Vain tuo yksi synnitön, Jeesus Kristus, saattoi olla laintäyttäjä ja sijaiskärsijä puolestamme. Ja se kaikki sen tähden, että me saisimme hänen ansiostaan vapauden. Vain Hän kelpasi siihen. Ja sen Hän teki omasta halustaan; rakkaudesta meihin.





---

* "Sillä monessa kohden me kaikki hairahdumme. Jos joku ei hairahdu puheessa, niin hän on täydellinen mies ja kykenee hillitsemään myös ruumiinsa." Jaakob 3:2

"Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niinkuin minut itsenikn silloin täydellisesti tunnetaan." 1 Korinttolaiskirje 13:12




6 kommenttia:

  1. Niin se on, että me olemme epätäydellisiä ja monet kerrat hairahdumme. Onneksi voimme silti heijastaa Jumalan valoa! Minua on kiinnostanut se Isä Matteo, mutta tulee katsottua niin vähän televisiota, ettei ole tullut sitäkään katsottua. Aika menee enemmän kirjojen parissa. Mutta se olisi varmaan ihana sarja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta oli joskus kävellessä jännä katsoa, kuinka hiekassa kimalteli, kun auringonvalo sopivasti hiekanmuruihin osui. Jotain sellaista se kai meidänkin osamme on olla. Meillä on katsottu tuota Matteota Yle Areenasta, niin voi ainakin valkata itse ajankohdan, milloin katsoo. Se on jännä sekoitus kaikkea ihmisten sekoilua, johon sitten voidaan kuitenkin armoakin julistaa:)

      Poista
  2. Kukapa meistä olisi täydellinen... vaikka joku saattaa tuntuakin täydelliseltä ihmiseltä, kun häntä sivusta katsoo.. vain yksi on täydellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Jotkut voi hyvinkin täydellisiltä meistä näyttää, mutta ei yhtään tiedetä, mitä heistäkin kukakin itsessään kokee. Kullakin on yleensä ne vaikeutensakin.

      Poista
  3. Isä Matteota on seurattu täälläkin. :) Ei nyt tänä kesänä mutta aikaisemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on siksikin niin kiva sarja, kun siinä on aineksia niin moneen:)

      Poista