perjantai 2. lokakuuta 2020

Kasettimusiikkia: Raita Karpo

Muistatko Raita Karpon? Minulla alkoi jostain syystä eilen illalla juuri ennen nukkumaan menoa soida päässä : "Oi, katso mikä aamu". Muistin sen laulun olevan Raita Karpon kasetilla. Niinpä sitten nousin vielä vuoteesta ja etsin seinähyllystä kasetin valmiiksi tätä päivää varten. Ja tänä iltapäivänä kuuntelin kasetin oikein silmät kiinni sohvalla istuen. Se musiikki on mielestäni edelleenkin erittäin hyvää, vaikka vuosia on kulunut.  Kappaleet on hyvin valittu. Raita Karpo laulaa kirkkaasti ja konstailemattomasti tuttuja lauluja ja virsiä. Kuten jo sanoin, kaikki laulut kasetilla ovat hyviä, mutta erityisesti minua kosketti mm. tuo jo mainitsemani laulu ihanasta aamusta, mutta myös kasetin nimikappale: "Savilintu". Kun kasetti soi, isäntäkin innostui kehumaan sitä hyväksi. Hän oli nimittäin vähän yllättynyt, sillä hän ei ollut odottanut sen olevan ihan niin hyvä. Ja niinpä Karpon jälkeen isäntäkin vielä innostui kuuntelemaan omaa kasettimusaansa. Hänellä soi Johnny Cash kasetilta... Isännällä on niitä kasetteja ainakin kolme. Ne ovat 80-luvulta.


Tätä on ollut saatavana kasetin lisäksi myös cd-levynä. Tämä on Ristin Voitto/Prisma tuotantoa ja on niinkin "uusi" kuin vuodelta 1991. Monestihan sitä mieltää kasetit jonnekin 70- ja 80 luvuille kuuluviksi. 

Olin sen verran utelias, että katsoin onko tätä vaikkapa cd:nä löydettävissä netistä. Ja näkyi huutonetissä ainakin olevan. Hintakaan ei päätä huimannut, kun oli vain 3,20 e. Tässä linkki, jos kiinnostaa: https://www.huuto.net/kohteet/raita-karpo--savilintu-cd/525373727

2 kommenttia:

  1. Oli muuten ihan äskettäin OneWayn tv kanavalla 30 Raita Karpo 79v. haastattelussa, hänestä ei liiemmin ole enää kuullut,kun ei taida käydä srk.ssa tai kirkoissa laulamassa, tai häntä ei ole kutsuttu esiintymään, sen sijaan Rene Laulajainen käy, ja häntä on mielyttävä kuunnella.En ole kuunnellut oikeastaan koskaan R.karpon lauluja.Hänhän oli naimisissa Hannu karpon kanssa, jos joku muistaa Hannun "karpolla on asiaa" ohjelmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva kun kerroit tuosta Raita Karpon nykyisyydestä ja haastattelusta. Sen tiesin kyllä, että hän oli Hannu Karpon kanssa naimisissa. Aikanaan sitä ohjelmaa tulikin katseltua. Raitahan lauloi aikanaan senkin: "Jo karjalan kunnailla lehtii puu..." Olin sen jo unohtanut, mutta netistä kun sen tiedon huomasin, niin muistin sitten itsekin ja saatoin mielessäni pätkän siitä laulusta kuullakin.
      Yksi Renen kasetti meillä ainakin on tuolla hyllyssä. Hän kävi muistaakseni joskus Lieksassakin laulamassa. Hänen lauluistaan tykkään myös.

      Poista