lauantai 3. lokakuuta 2020

Lapsia ja vanhempia, Nurmeksen reissu

Kävimme taannoin Nurmeksessa. Siitä olikin jo pitkä aika, kun viimeksi kävimme. Tässä muutama kuva reissulta. Nurmes liittyy isännän lapsuusaikoihin vahvasti, sillä hän oli siellä monina kesinä isovanhempiensa talossa. Käytiin katsomassa kyseistä taloa ulkopuolelta, johon ne lapsuuskesän muistot liittyvät. Talo oli isovanhempiensa rakennuttama. Nuorempienkin oli kiva nähdä talo, jossa heidänkin isoäitinsä on asustanut. Katselimme sitten muutoinkin vähän Nurmesta, joka on kaunis paikka. Siinä on kaksi keskustaa. Itse tykkään enemmän siitä vanhemmasta. Hautausmaallakin kävimme. Myöhemmin söimme grilliruokaa, istuimme autossa ihan jokirannassa. Ajomatkoilla ihastelimme kauniita syysnäkymiä.


















Kirjoitin tänä aaamuna toiseen blogiini pienen jutun, jossa oli lapsista ja vanhemmista. Siitä sain kimmoketta tehdä tämänkin jutun nyt tänne... jossa myös on lapsia ja vanhempia:)




14 kommenttia:

  1. Onpa hienoja kuvia, ja kiva nähdä se ruska siellä, niin olisi tehnyt mieli tulla katsomaan sitä ruskaa, en ole noissa kaikissa paikossa käynytkään, vaikka kävelin pielisen rantoja pitkin, pielinen on niin kaunis joka kulmalta.
    Mikä ja missä kohtaa tuo valkoinen rakennus on ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruska oli kyllä aivan upea. Muistan kuinka ajattelin silloin paluumatkalla, että se on kuin ilotulitus:) Tuo valkoinen rakennus on siellä hautausmaalla, se on minun käsittääkseni siunauskappeli. Nuo isot kivet kahdessa kuvassa on myös sieltä hautausmaan reunalta.

      Poista
  2. Siellä Nurmeksen kirkolla en ole käynytkään,sehän on kaunis kirkko myös, näkyy tielle jonkun verran, ainoastaan porokylän hautausmaalla olen käynyt,
    siellä on siskoni 5 kk. ikäinen tyttö haudattu 25v. sitten

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole koskaan käynyt Nurmeksen kirkossa sisällä, joskus pitäisi käydä, että näkisin senkin sisältä. Tuo hautausmaa, jossa me kävimme oli siellä Porokylän puolella. Siinä hautausmaan parkkipaikan kohdalla tien toisella puolella on jokin puualan yritys.

      Poista
  3. Kaunista on ja hyvä sääkin :) Vanhoja paikkoja on kiva käydä katsomassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mukavaa vaihteluakin tavanomaisen kotona olemisen sijaan.

      Poista
  4. Siellä on niin kauniita maisemia. Ihanan näköistä. Olen muuten muistaakseni käynyt kerran Nurmeksen kirkossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on ihnanaa, kun täällä on nuo vaihtelevat vaaramaisemat! Meidänkin olisi tehnyt mieli käydä tuolla kirkossa nyt, mutta tällä kertaa se jäi kuitenkin.

      Poista
  5. Kaunis syyssää on antanut reissullenne kivan säväyksen. Kivan näköistä maisemaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva noissa maisemissa ajella. Mutta äkkiä puut tyhjenee värikkäistä lehdistä. On useampana päivänä lehtiä pihassammekin sadellut ja monet puut jo aivan paljaita. Mutta ollaankin jo aika pitkällä syksyssä, sitä vain ei ole niin tullut ajatelleeksi, kun on ollut niin kauniita säitä. Ja lämpimiä; tänäkin aamuna 10 astetta.

      Poista
  6. Nurmeksessa olen käynyt kihlareissullamme vuonna -86, joten onhan siitä aikaa vierähtänyt.
    Kaunista seutua kävellä ja ajella. Hieno ruska on sielläkin.
    Lempeää lokakuun viikkoa Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän onkin sitten sinulle muistorikas paikka:) Minulle kihlapaikkana samaa on Kotka, jossa isäntä silloin asui. Me siellä paljon käveltiin v.92. Olkoon lokakuu lempeä sinullekin!

      Poista
  7. Hienoja kuvia, upea ruska sielläkin! En ole koskaan käynyt Nurmeksessa ja muutenkin tosi vähän missään siellä päin. Teillä oli varmasti mukava reissu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissu oli kivaa vaihtelua:) Ruska oli tosi kaunis, mutta sen taas huomasi, että kovin nopeasti se vaihe menee ohi. Nyt on useimmat puut jo pudottaneet lehtensä. Täällä tosin vihreyttä on silti, kun on havupuita niin paljon.

      Poista