maanantai 25. tammikuuta 2021

Arkea: Milloin se mahtaa olla ohi...

Kun rokoteasioista  aikanaan alettiin kirjoitella, heräsi pieni toivo, että tästä piinasta alettaisiin "kohtuullisen" ajan kuluessa päästä vapaammille vesille. Vaan toisin näyttää käyvän. Tuli kyllä rokotukset, mutta tuli myös uudet virusmuunnokset, ja niinpä mikään ei tunnu helpottavan, vaan  tiukempia rajoituksia näyttäisi olevan luvassa. Kesä oli edes jonkinlaista "lomaa" tästä kaikesta, edes vähän. Syksyn tullen alkoi taas tiukempi aika, ja nyt ollaan tässä. Sitä huomaa, ettei ole juuri intoa mihinkään kauppaliikkeisiinkään mennä. Ruokakaupassa on pakko käydä, ja joskus jossain muuallakin. Kaikenlaiset silmälasihankinnat tai  ei niin kiireelliset terveydenhoitoasiatkin lykätään ties mihin hamaan tulevaisuuteen. Ja jos se entinen normaali arki joskus vielä koittaa, osaako sitä enää ollakaan entiseen tapaan. Onko sitten jo niin sisäistänyt kaiken varovaisuuden, ettei muuta osaakaan, vai osaisiko sitä ilolla ottaa vapaammat tuulet vastaan?  Tällaista tämänpäiväistä mietettä täältä nyt.

 




Ps. Nuo kuvat on otettu jonain päivänä tätä kuuta.  Nyt on lämmintä, nollassa asteet, mutta lunta on paljon. 


12 kommenttia:

  1. Samanlaista lumista taitaa olla meillä ja teillä. Niin,tuo korona.. entiset rajoitukset jatkuu..toivotaan ettei se muuntunut virus kovasti suomeen tulisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On varmaan aika samanlaista täällä nyt kuin sielläkin. Nyt täällä on lämmintä, saa nähdä mihin suuntaän sää on menossa. Lunta en kaipaisi lisää, enkä koronaa...

      Poista
  2. Minulla on samanlaiset ajatukset,miten kauan kestää ja en ole käynnyt kauppaliikkeissä,ruokakaupassa käyn pikaisesti. Toivottavasti korona-aika menee
    pian ohi,niin elämä tulisi normaaliksi.
    Kauniita talvikuvia,lunta on varmaan joka puolella suomea. Meillä oli lumi pyry viime viikonloppuna ja sää lauhtui ja tuli liukkaat kelit,mutta lunta on satanut tänään niin varmaan tulee nyt kunnon talvi kelit ja ei ole enää liukasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on nyt ollut tuo päätie liukas, mustaa jäätä siinä. Sivutiet lumisia ja jos lämmin jatkuu, tulevat liukkaiksi, tai sohjoisiksi jos lunta ei ole aurattu. Sitä tosiaan toivoo, että korona-aika jo alkaisi kääntyä todella parempaan suuntaan.

      Poista
  3. Kauniit maisemat sulla siellä on katsella!
    Kyllä alkaa usko mennä tämän tilanteen paranemiseen. Toivoa piti olla ja onhan sitä tietysti. Mutta ihmettelin tässä tammikuussa, kun rajojen yli vaan kuljetaan, vaikka luulin että ne on suljettu. Katin kontit! Siellä vaan kuljetaan, eikä edes suostuta koronatesteihin.
    Kyllä tänäänkin piti ihmetellä, kun katselin tiedotusta, että vieläkö tulee ulkonaliikkumiskieltokin. Ainoa virike, kaupoissa tulee käytyä vain pakosti.
    Oli järkytys lukea myös Karjalaisesta, että Ilomantsissa on tullut rypäs muuntunutta virusta ilmi. Huh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvi on kyllä monesti silmälle kaunista, mutta muutoin en talvea toivo, kun se on sitten lumen ja kulkuolosuhteiden kanssa tahimista. Mitä koronaan tulee, niin minäkin eilen kauhukseni huomasin saman, että nyt sitä muuntunutta on jo Ilomantsissakin. Sitä minä myös ihmettelen, että keväällä kyllä laitettiin esim. koululaisia etäopetukseen, mutta nyt ei. Ja muutoinkin oltiin silloin herkemmin laittamassa rajoja esim. liikkumiselle.

      Poista
  4. No te siellä saatte ainakin nauttia kunnon talvesta, täällä melkein se on jo ohi, vesisade + 0 vei puolet lumesta pois.
    Mutta ei kai koronaa teillä siellä olekkaan, mitä nyt sieltä sukulaisilta olen kuullut, normaalisti taitaa kaikki siellä toimia, mm.seurakunnassakin normi kokoukset, vai onko siellä suljettu ruokapaikkoja tai muita rajoituksia tehty,
    kaupoissa voi normaalisti käydä tietysti ja koululaiset koulussa, keväällä oli vähän eri juttu,
    maskeja voi tietysti käyttää, mutta onko niistä hyötyä?
    Viruksia on aina ollut olemassa, en vähättele koronaa, mutta tavalliseen flunssaankin on ihmisiä kuollut, viruksia myös tarvitaan, niin sanoi pekka reinikainen lääkäri.
    Täällä kulkee laivat, ja lentokoneet, ravintolat ja koulut on auki, rajoitukset ei näy, vaikka kartta näyttää tumman punaista, virosta käy ihmisiä töissä suomen puolella, ja britaniaan alkaa jälleen lennot. Tuntuu että ei missään ole mitään järkeä, kun hallitus jo uhkailee ulkona liikkumis kieltoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkään ei enää ihan noin kaunista ole, kun säät lämpeni. Plussan puolella jo ollaan. Koronasta sen verran, että Joensuussa tautitapauksia aina hiljalleen näyttää ainakin ilmaantuvan. Mutta hurjinta oli eilen lukea, että sitä muuntunutta versiota on nyt jo Ilomantsissakin. Ihmettelen sitä, että aivan erilaiset käytännöt tuntuu rajoituksissa olevan nyt, kuin keväällä näissä asioissa. Tilannne tuskin on kevättä parempi nyt.

      Poista
  5. Olipa uutinen tänään telkkarissa, ettei kolmeen kuukauteen ole kuollut yhtään ihmistä koronaan, mutta minun mielestä noita kuolemia on lähes joka päivä ilmoitettu telkkarissa, muistelen että ihan muutama päivä sitten ilmoitettiin kuolemista.? tietääkö joku tai sinä tästä miten on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole telkkaria katsonut ollenkaan, mutta Ylen uutisia netistä katsoen, minunkin mielesäni niitä on kyllä ollut... Sen käsityksen olen uutisista saanut. Eikö niitä tosiaan vähän väliä ilmoitella uusia tapauksia tulleen?

      Poista
  6. Onpa ihania talvisia kuvia! Talvi on kaunis silloin kun oikein on lunta ja pakkasta. Samaa minäkin olen miettinyt, että eikö tämä lopu ikinä. Kun nyt tosiaan tuli se virusmuunnos eikä rokotteitakaan pystytä toimittamaan siinä aikataulussa, jossa piti... Itse olen aika hyvin selvinnyt tästä kotoilusta, mutta kyllä välillä tulee huonoja päiviä, esimerkiksi juuri eilen oli sellainen päivä, että olisi niin kaivannut ihmisten ilmoille tuulettumaan menemistä. Ajattelin käydä pitkästä aikaa kahvilassa syömässä jotain ihanaa kakkua piristyksekseni, kun täällä on nyt ollut vähän rauhallisempi tilanne - mutta sitten kun menin sinne, niin se meneekin nykyään aikaisemmin kiinni enkä päässytkään sinne. Kyllä harmitti! No, ostettiin sitten kaupasta Runebergin tortut ja sitten taas jatkettiin kotona kököttämistä. Tänään on onneksi taas uusi päivä ja parempi olo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on lunta tullut kovasti, taas tänäänkin sitä satoi ja kaunista on. Mutta auraa odotellaan. Mekin noin yleisesti ottaen kyllä viihdytään kotosalla, koska sitähän se enimmäkseen muutoinkin on. Mutta sitten on niitä päiviä, että kaipaisi päästä johonkin, olkoon sitten vaikka marketti, kirppis tms. Joitakin aikoja sitten uskaltauduttiin syömään hampurilaiset jossain ruokakapaikassa, mutta ei siitä oikein osannut tavalliseen tapaan nauttia, kun on sellainen olo että äkkiä pitäisi hoitua sieltä ulos. Onneksi kotonakin voi nauttia ostoherkuista:)

      Poista