tiistai 12. tammikuuta 2021

Monenlaista "uutta"...

En tuon kummemmin nyt osannut tätä juttuani otsikoida. Mitä se "uusi" kellekin nyt mieleen sitten tuokin. Tässä muutama asia, jota minä nyt ajattelen. Esimerkiksi uusi koulu. Siitä oli Ylelläkin juttu. Yläastelaisemme ovat saaneet tämän uuden lukukauden aloittaa uudessa koulussa, kun Lieksassa sellaiseen satsattiin. Sain kuulla, että siellä tuoksuu tuoreelta puulta, kuin kaadetuilta puupinoilta, joita välillä tien pielissä metsämaisemassa on. 

Uusi koulu on kiva asia, ja tyttärille mieluinen. Toinen hauska, kouluunkin liittyvä asia, on uudet villasukat. Koulukäsitöinä teki toiseksi nuorin minulle joululahjaksi villasukat. Ja hän on selvästi innostuneempi villasukkien tekemisestä, kuin minä milloinkaan, sillä sen jälkeen hän kutoi isosiskolleen sukat. Ja on nyt aloitttanut jo seuraavatkin sukat. Vielä ei ole tietoa, tulevatko nyt tekeillä olevat hänen omiin jalkoihinsa. Kenties, sillä nuoremmalle siskollekin on jo luvassa sukat, johon projektiin lankakin on jo odottamassa. Mutta nyt meneillään olevat sukat  on ensin saatava valmiiksi. Mutta varmaan tuo tyttären sukkainnostus tarttui minuunkin edes vähän, sillä ostin Tokmannin alesta pari kerää Nalle-lankaa. Sopivasti bongasin sieltä lankahyllystä innostavan sukkaesitteenkin, jonka ohjeella minä päätin myös sukat tehdä. Ensimmäinen sukka on jo hyvällä mallilla; terää teen siihen nyt.

Mutta sitten on niitä tympeämpiä "uutuuksia". Sen inhottavan koko maailmaa kiusaavan taudin uudet muunnokset. Juuri kun on virinnyt toivoa rokotustenkin tuomasta avusta, tuleekin takapakkia noista uutuuksista. Eilen lävähti meidän koululaisten kännykkään uudet paikalliset suositukset maskin käytöstä koulussakin, eli sitä suositellaan käyttöön koulupäivän ajaksi ja koulukyyteihin. Milloinkahan mahdamme päästä tästä kaikesta eroon... toivottavasti joskus!

Ja mitä muuta uutta vielä: Uusi tilanne meillä on se, että pitäisi miettiä talon korjausta. Se tuntuu toisaalta hyvälle, että se ylipäätään on mahdollista. Mutta toinen puoli asiassa on se, miten työläältä se kaikki tuntuu etukäteen ajatellen. Mutta kai se kaikki sitten pienin askelin menee eteenpäin. Ja päivä kerrallaan.

Ai niin, uutta on sekin, että tyttäret ovat laittaneet linnuille monenlaista sapuskaa tuohon näkösälle. Ikkunasta on ollut hauska seurata kävijöitä: talitiaisiasia, sinitiaisia, hömötiaisia, töyhtötiaisia ja närhi.

Tähän olisi voinut niitä lintukuvia, ja sukkakuvia laittaa, joita kameralla on, mutta olen niin saamattomalla tuulella nytkin etten viitsi ruveta puljaamaan niitä tänne. Kuvia on kameraan tullut aika paljon edellisen koneelle ajon jälkeen. Lumisia maisemiakin. Mutta olen tämän vuoden puolella kamerasta siirtänyt tänne koneelle vain sen taannoin laittamani "hassuttelumerkin" kuvat. Joten mennään vanhoilla kuvilla edelleen.



Tässä vielä linkki toisen blogini tämänpäiväiseen tekstiin:



6 kommenttia:

  1. Minäkin kaivoin yhtenä päivänä esiin joskus kirppikseltä ostamani paksut langat, ja rupesin niistä neulomaan tossuja itselleni, minä kun olen nykyisin niin huono neulomaan sukkia, kun en jaksa seurata ohjeita,enkä muista ulkoakaan. Nyt on toinen tossu lähes valmis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuollainen neulomapuuha on ihan kivaakin vaihteeksi, kun vaan lankaa on. Ja tietää, mitä voisi tehdä. Minä en ole sukkia kovin paljon neulonut, joten nytkin piti tarkkaan ohjetta seurata, ja vielä tyttären kouluohjeista saada lisäoppia. Mullakin valmistui eilen toinen sukka:)

      Poista
  2. Ihan selvästi on teitä piristänyt uuden vuoden ja -koulun ja harrastusten alku.
    Nyt olisi lintujen ruokintakin tarpeellista, kun pakkasia on.
    Mulla ei juuri ole uutta alkanut, kirjoja luen ja ajattelen että Voisi alkaa neulomaankin. Ei tiedä milloin kaivaisi taas langat esille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaankin niin on, vaikka ei sitä itse ole niin tullut ajatelleeksi. Aikamoista sisällä nyhjöttämistä edelleenkin on. Onneksi tytöillä oli intoa tuohon lintujen ruokintaan, kun kovia pakkasiakin alkaa olla. Ehkäpä sinäkin tosiaan kaivat ne puikot ja langat esiin; se on kyllä mukavaa kun alkuun pääsee:)

      Poista
  3. Hienoa, että puukouluja rakennetaan jälleen. Samoin päiväkoteja kuten Laukaaseen pari vuotta sitten. On kuulemma ekokoulu ja -päiväkoti ja hyvä niin.
    Jumalan kämmenellä olemme tämänkin vuoden. Hän meitä varjelkoon!
    Siunausta alkaneeseen vuoteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sekin eräänlainen lahja, kun saa uudessa koulussa, tms. olla:) Onneksi saadaan olla Jumalan kämmenellä... Kun joka päivä muistaisikin sen. Siunausta alkaneeseen vuoteen sinulle myöskin!

      Poista