lauantai 16. tammikuuta 2021

Sukkasillaan... ja vähän muutakin

Sain  vihdoin aikaiseksi ajella niitä kuvia tänne koneelle. Tässä ekassa kuvassa ovat ne toiseksi nuorimman tekemät sukat. Raidalliset hän teki minulle ja sain ne joululahjaksi. Oranssit, heijastinlangasta tehdyt, hän teki isollesiskolleen joulun jälkeen. 


Nyt hänellä on uusi raitalankakerä ja sukanteko menossa. Ehkä ne nyt tulevat hänelle itselleen. Mutta sitten on jo seuraavakin sukkaprojekti odottamassa, sillä nuoremman siskonsa valkoinen heijastinlanka on jo myös odottamassa sukantekijää.Tämä kyseinen sukantekijähän minuakin yritti jo aiemmin innostaa sukantekoon. Se ajatus ei ihan heti ottanut tuulta.  Mutta kun sitten oli sopivasti lankaa tarjouksessa ja innostava ohjekin löytyi samasta kaupasta, niin rupesin minäkin. Yksi sukka on valmis, toinen tekeillä.Sain myös joululahjaksi lankoja. Näistä voisi tehdä tietysti sukat, ja ehkä ne sellaisiin käytetäänkin. Mutta toisaalta piirtelin muutakin, mitä voisi tehdä näistä kevään mieleen tuovista langoista. Se tosin edellyttäisi lisälankojen ostamista.

Mainittu vaatepiirroskirjaseni on jo lähes täynnä. Mutta muutama päivä sitten sain yllätyksen. Postilaatikosta tuli esiin minulle osoitettu lähetys. Se oli Kemiöstä, Sagalundin museosta. Ihmettelin, että mikä ihme se on, enhän ollut mitään tilannut. Mutta sepä olikin vanhimman tyttären järjestämä yllätys: Uusi, samanlainen muistikirja kuin tuo aiempi, serkulta aikanaan saamani! Tytär oli nyt onnistunut löytämään minulle uuden! Ja mukana oli kaunis korttikin. Ihana yllätys tyttäreltä:) Hän oli sen lähetyksen ensin saanut itse siinä laatikossa, joka minullekin tuli, mutta sitten piilottanut oman nimensä ja laittanut laatikon uudelleen postiin minulle. Ovelasti järjestetty yllätys, joka onnistui täydellisesti:)

5 kommenttia:

 1. Sinulla on taitavia ja aikaansaavia tyttäriä!! Pidän noista sukista!
  Olen lapsena "elänyt" paperinukeista. Oikeille nukeille en saanut vaatetusta, äiti oli töissä eikä ehtinyt ompelemaan. Paperinukeille sain piirrettyä itse vaatteet. Tosin oli vaikea saada vahvaa paperia vaatteiden piirtämiseen. Käytettävissäni oli vain kaupan käärepaperia.
  Onko paperinukke-muistikirjoja? Tosi kiva kuva-aihe muistikirjan kanteen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nuo sukat on kivat:) Mulla onkin lähes aina villasukat jalassa. Minullakin oli lapsena paperinukkeja. Jotkin oli lehdestä leikattuja, mutta oli pahvisia, melko isojakin. Sitten jossain vaiheessa nuorena ne tuli heitttyä pois, kun ei niillä enää leikkinyt. Vaan olisi ne kivoja ollut vaikka omillekin tytöille...
   Tuo muistikirja pitää sisällään alkulehdillään muutaman postikortiksi, kuin paperinukeiksi vaatteineen, tehdyt kortit. Siitä kirjan nimikin ja tuollaisia kansikuvan mukaisia eri vuosikymmenille tehtyjä kuvia. Muutoin ihan tyhjät sivut. Tuo muistikirja oli painettu muistaakseni v. 2008. Sitä voi jostain netin kautta vielä löytää, ja ehkä silleenkin, että kirjakaupassa tilaavat jostakin? Meillä on tyttärillä vielä jossain omia paperinukkejaan. Jos ne löytäisin, niin niistähän voisi tehdä ihan oman jutun myöskin... Ai niin, jostain saattaa vielä löytää kyllä ihan uusiakin paperinukkeja myynnistä:)

   Poista
 2. Dzięki :) Fajnie byłoby zrobić taki sweter ...

  VastaaPoista