keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Melkein kuin jatko-osa edelliseen... arkiaamun mietteitä

Aamun mietteitä taas, luetusta mieleen tullutta. Hartauskirjasta napsaistuun jakeeseen.

Pelastus - uskoon tulo

"...sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun uskoon tulimme." Room. 13:11

Roomalaiskirjeen jae on Martti Simojoen päivän sanasta. Siinä kirjoittaja, aikoinaan piispa, pohtii sanaa uskoon tulemisesta, ja kehoittaa kutakin tutkimaan asiaa omalta kohdaltaan;  onko tullut uskoon? Ja hän toteaa, että kysymys tekee levottomaksi; että mikä omassa elämässä olisi merkki siitä, että on todella uskoon tullut ihminen? 

Levottomuutta se tosiaan aiheuttaa, sillä oman vajavuutensa Jumalan edessä näkee ja tuntee. Kukaan ei tulekaan omilla ansioillaan, ei  minkäänlaisilla, Jumalan luo, eikä uskoon. Ja Simojoki sanoi asian niin, että Jumala tulee ihmisen luo.... Ihminen  uskoo omallekin kohdalleen sen, että Jeesus kuoli puolestani; niiden kaikkien syntieni puolesta. Niiden olleiden, olevien, jopa tulevien, puolesta. Jeesuksen luokse saa syntinen, jollaisia me kaikki myös ollaan, tulla ja tuoda syntisäkkinsä. Hänen eteensä saa sen laskea, olkoon sitten minkäkokoinen tai minkänäköinen säkki tahansa.

"Minä, minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi itseni tähden, enkä sinun syntejäsi muista."
 Jesaja 43:25


Hänen luonaan saa ikäänkuin juoda raikasta vettä: "...joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi." Ilmestyskirja 22:17  Jakeen alkuosassa on parikin kertaa kehotus: "Tule!"

 "Sentähden se on uskosta, että se olisi armosta;
että lupaus pysyisi lujana kaikelle siemenelle..."
 Roomalaiskirje 4:16

Voi miettiä mitä armo tarkoitaa: sitä, että joku ansioton, kelvoton saa jotain, joka ei hänelle kuuluisi aikaansaannoksillaan hankittuna, mutta lahjan voi ottaa vastaan jokainen, jolle sitä tarjotaan.
Lahjahan ei edellytä vastalahjaa. Muuten se olisi jotain muuta kuin lahja.

Emme siis usko omaan "uskoomme", vaan siihen, että Jeesus täytti kaikki vaatimukset meitä kohtaan, maksoi suunnattomat velkamme: entiset, nykyiset ja tulevaisetkin, ja kutsuu meitä seuraansa koko elämämme ajaksi. Mikä olisi velalliselle suurempi ilosanoma, kuin se, että pitkään velkavankeuteen johtava velka onkin maksettu! Sen teki joku, jota emme edes tunteneet, johon emme uskoneet, josta emme halunneet edes tietää mitään,  mutta joka rakasti meitä... Se on ihmeellistä.



Valoisaa päivää sinulle:)

---

Ps: Varmaan jo tiesitkin, että Jeesukselle voi puhua, joko ääneen tai äänettömästi, kuin kenelle tahansa, joka voi sinua kuulla?


4 kommenttia:

  1. Se on lohdullista kun Jeesukselle voi puhua kaikesta rukouksessa,Hän kuulee rukoukset. On ihanaa tietää että Jeesus on sovittanut kaikki synnit ja joka Jeesuksen luokse tulee,niin sitä ei ajeta pois ja saa kaikki synnit anteeksi.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos; samoin sinulle:) On tosiaan lohdullista, että Jeesus ei aja pois ketään luokseen tulevaa. Oli asia mikä hyvänsä.

      Poista
  2. Minun blogissa ,ois Sinulle....jotain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa... täytyykin käydä vilkaisemassa, mitä sulla siellä on:)

      Poista