maanantai 20. syyskuuta 2021

Muuttolinnut

Muuttolintujen ääni korvissani. Kohta näkyi  muuttajien joukko, kaukana lentävänä. Välillä  omaa paikkaa vaihdellen lensivät  muodostelmassa. Niiden töräyttelyjä kuunnellessa tuli jotenkin haikea mieli. Jotkut ensi kertaa innoissaan lähtevät, jotkut vanhoja konkareita ovat. Jotkut palaavat takaisin, jotkut jäävät matkalle.

Ne matkalle lähtevät tuntevat toisen kotimaansa; sen,  jonne suuntaavat. Kukaan ei ole niille tieteellistä tutkimusta näyttänyt sen maan olemassaolosta, mutta se on kirjoitettu niiden sydämiin. Mihin me ihmiset hukkasimne sen hiljaisen sydämen tiedon omasta toisesta kotimaastamne?  





Tästä näkee toisen blogini tämänpäiväisen:





8 kommenttia:

  1. Muuttavien lintujen komeat äänet tuovat siinä samassa kovan haikeuden sydämeen. Toivotan niille mielesäni pyynnön, tulkaa pian takaisin. Hyvä Jumalamme siunatkoon teidän matkanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se tekee, ja sitä toivoo, että mahdollisimman moni voisi takaisinkin tulla. "Ihmistä ja eläintä sinä autat", joku sellainenkin kohta jossain on.

      Poista
    2. On sellainen kohta. Psalmissa 36. Iloitsen että on!

      Poista
    3. Linnuistakaan ei yksikään ole ilman hänen silmälläpitoaan.

      Poista
  2. Muuttolintujen lähtö on aina syksyllä haikeaa, ja kun usein mielialakin on syksyllä muutenkin ikävämpi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Se tuo mieleen senkin, että seuraavaan kesään on niin pitkä matka.

      Poista
  3. On se tosiaan haikeaa, kun muuttolinnut lähtevät. Muuten nautin kyllä syys-lokakuun raikkaudesta, ruskasta ym. Mutta marras-joulukuu on minulle joka vuosi raskasta aikaa, sitä ei uskalla vielä edes ajatella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntuu etten tykkää syksyssä muusta, kuin siitä värikkyydestä...

      Poista