perjantai 24. syyskuuta 2021

Pöydän ja sängyn uudistamista

Kun isäntä oli hionut ruokapöydästä kuluneen lakan pois, sai emäntä ilokseen kokeilla ihan uutta hommaa, eli vahan levittämistä. 



Vahan väriksi katselimme kaupassa konjakiksi nimettyä sävyä, ja sopivalta tuo näyttääkin.



Haaveilimme remonttitouhun lomassa enempikin huonekalujen uusimisesta.  Mutta useat otetaan kiltisti uudestaan käyttöön fixsattuina. Isäntä korjaa parhaillaan, minun tätä kirjoittaessani, sänkyämme. Se saa uudet pohjasäleet. Uudistamista nekin kaipasivat.




Tuon puunatun keittönpöydän pintakin  oli jo  niin kulunut, ettei pöydällä voinut leipoa ilman vahakangasta alustana, koska lakka hilseili paikoin. Mutta kaikkihan tarvii korjaamista joskus. Niin pöytä kuin sänkykin ovat kulkeneet matkassamne vähän vajaat kolmekymmentä vuotta.




6 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää! Tuo värisävy on täydellinen. Meillä on ruokapöytänä vuosikymmeniä vanha pöytä. Maalasin sen ja se on just sopiva sellaisenaan ruokailutilaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä, kun vanhat huonekalut pysyy käytössä:) Onhan ne yleensä paljon kestävämpiäkin kuin uudet. Me mietimme ensin tuon pöytälevyn lakkaamista, mutta tytär vinkkasi, että sen voi vahatakin. Rautakaupassa oli onneksi ne mallitikut, joista sopivan värin hyvin näki.

      Poista
  2. Tuli mieleen, että meillä on muuten vähän samantapainen sänky, ilmaiseksi tutuilta saatu... Aina se piristää, jos saa jotain "uutta" :) Pöytä näyttää vahattuna hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun kävimne vähän aiemmin huonekaluliikkeissäkin katselemassa, niin tuontaisia sänkyjä ei näytä nykyään olevan tarjollakaan, on melkein pelkästään runkopatjasänkyjä. Kyllä se tosiaan ilahduttaa kun tulee jotain uutta, tavalla tai toisella:)

      Poista
  3. Pöytä näyttää hyvältä. Hyvää viikonloppua sinulle:)

    VastaaPoista