keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

"Eternal life"!

Olin mennyt eilen iltapäivällä ottamaan päivätorkkuja, mutta otin sitten käteeni vielä pienen englanninkielisen UT:n "NT International Version", ja kun olin lukenut vain kuusi jaetta, minun piti nousta kirjoittamaan vihkoon, ja päivätorkut jäi... Mutta tässä ensin se lukemani kohta, joka on Joh. 6:35-40. Laitan sen tähän ensin sillä kielellä, jolla sitä luinkin.

"Then Jesus declared, "I am the bread of life. He who comes to me will never go hungry, and he who believes in me will never be thirsty. But as I told you, you have seen me and still you do not believe. All that the Father gives me will come to me, and whoever comes to me I will never drive away. For I have come down from heaven not to do my will but to do the will of him who sent me. And this is the will of him who sent me, that I shall lose none of all that he has given me, but raise them up at the last day. For me Father's will is that everyone who looks to the Son and believes in him shall have eternal life, and I will raise him up at the last day." John. 6:35-40 NIV (NT New international version)

Koska kertomus* on niin tuttu, jopa minä ymmärsin sen huonolla kielitaidollani helposti. Siksi välillä haluankin yrittää lukea jotain englanniksi, jos jotain päähänikin kielestä jäisi. No, se siitä. Mutta mikä tuossa nyt oli se, että sai minut nousemaan siitä aikomuksestani ottaa päivätorkut? Ensin minulle tuli tuota lukiessa sellainen tuntu, että saatoin mielessäni "kuulla" Jeesuksen tuota asiaa julistavan; rauhallisesti, selkeästi, mutta kovalla äänellä. Sitten kun tultiin tuohon kohtaan, jossa ikuisesta elämästä Jeesus puhuu, minuun iski  se ajatus, jonka vuoksi nousin ylös:

"Ikuinen elämä"! Monet eivät kuitenkaan usko mihinkään Jumalaan, eikä mihinkään luomiseen. Mieluummin johonkin itsestään kehittyneeseen. Jos niin olisi, niin mistä ylipäätään ihmiskunta olisi edes saanut päähänsä mitään ikuisen elämän ajatustakaan?  Mistä se ajatus  olisi voinut tulla, jos kerran kaikki on vain sitä, mikä kuolee pois aikanaan? 

Mutta koska ihmisen alkuperä on ikuisen Jumalan aikaansaama, niin ihmiskunnan muistissa on jälki ikuisesta; alkuperäleima. 

"Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanansa, myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä; mutta niin on, ettei ihminen käsitä tekoja, jotka Jumala on tehnyt, ei alkua eikä loppua." Saarnaaja 3:11
---

* Jeesus julisti olevansa elämän leipä. Eikä hänen luokseen tuleva ja uskova olisi enää koskaan nälissään ja janoissaan. Sitten hän sanoo, että vaikka he olivat nähneet hänet, eivät he siltikään uskoneet. Mutta kaikki, jotka Isä hänelle antaa, tulevat hänen tykönsä, eikä heitä ajeta pois. Jeesus sanoi myös, ettei ollut tullut omaa tahtoaan tekemään, vaan Isän, joka oli hänen lähettäjänsä. Ja Isän tahto oli, ettei yksikään Jeesuksen haltuun uskottu joutuisi hukkaan, vaan herätettäisiin viimeisenä päivänä. Ja että jokaisella häneen, Jeesukseen, uskovalla on ikuinen elämä. Jeesus lupasi herättää  jokaisen uskovan viimeisenä päivänä.Armon aurinkoista päivää itsekullekin! ☀️ 

6 kommenttia:

 1. "But since the origin of man is brought about by the eternal God, there is a trace of the eternal in the memory of mankind; stamp of origin." Beautifully expressed. I love this! God bless you. xo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Nancy:) God bless you! I'm glad I found your blog :)

   Poista
 2. Ihana oivallus ikuisesta elämästä ja kaipuustamme siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus voi ihan yllättäen saada muutamasta sanasta jotain uutta ajateltavaa.

   Poista
 3. Ihmisen kaipaus täyttyy kun uskoo Jeesukseen,ei ole enää janoa vaan saa olla Jeesuksen oma. On lohdullista tietää että ketään ei heitetä pois joka Jeesuksen luokse tulee. Aurinkoisia heinäkuun päiviä sinulle ja siunausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi niitä lupauksia on meille muistiin ja rohkaisuksi Raamattuun kirjattu! Siunausta ja aurinkoisia päiviä sinulle myös!

   Poista