perjantai 22. heinäkuuta 2022

Mökkiaamu

Ei, emme ole missään muualla, eikä meillä mitään kesämökkiä ole siinä mielessä, mitä sillä yleensä ajatellaan. Mutta meillä on pihamökki, tyttöjen leikkimökiksi aikoinaan tehty, mutta niin suuri, että sopii nukkumiseen ja kävisi vaikka vierasmajaksi - jos vieraita kävisi. Mutta nyt meillä yksi tyttäristä halusi nukkua siellä, ja kysyi minuakin sinne. Ensin sanoin heti, että ei, mutta muutin sitten mieleni. Niinpä heräsin mökistä tänä aamuna, näihin näkymiin.





Oli vanhassa muistissa, että mökissä on kylmää aamuyöstä, mutta nyt ei ollut. Oli lämmin yö, tarkenin hyvin. Olin vaatetuksellanikin varustautunut.





Nämä "illan" kuvat tuossa alla on otettu puolta tuntia vaille keskiyön. Kuvat ei näytä ihan siltä mikä todellisuus oli mökkiin mennessäni. Silloin oli pimeämpää. Ensin on näkymä mökin ovelta kotia kohti, jossa keittiössä valo.








10 kommenttia:

  1. Varmaan hyväkin nukkua näillä helteillä. Meillä makkarin ikkunan tuuletusluukku auki ja vain hyttys verkko ikkunassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallaan kyllä, mutta tuollakin olisi saanut olla sen avattavan ikkunan puuluukku auki. Oli vaan jäänyt jostain aiemmasta kerrasta mieleen se, että siitä oli puhaltanut kylmä tuuli sen avoimena ollessa. Nyt ei olisi sitä tainnut olla...:)

      Poista
  2. Mukava tuollainen pihamökki. Ennen sellainen oli meilläkin ja nukuttiin siinä monesti. Joskus pojat koetti nukkua siinä, mutta joku oli tuhissut sen lattian alla, eikä uskaltaneet olla.:) Luulenpa että siili...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytöt oli siis rohkeampia, ei pelänneet sitä tuhisevaa... siiliä😀 Mulle on jäänyt lapsuudesta mieleen, että joskus oli kiva siskon tai ystävän kanssa nukkua teltassa. Tai serkkujen kanssa vintissä, kun asuttiin sellaisessa mökissä.

      Poista
  3. Kaunis mökki, kyllä siellä kelpaa nukuskella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi isäntä teki aikanaan siitä kaukonäköisesti niin ison, että sinne aikuisetkin mahtuu:)

      Poista
  4. Onpa kiva mökki, minä kyllä olisin nukkunut koko kesän tuossa, tai melkein muuttanut kesäksi yksinäisyyteen ja hiljaisuuteen, nyt on teilläkin päin ollut oikein helteitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tosiaan ollut helteitä ja sikälikin olisi ollut hyvät säät mökissä nukkumiseen. Itselleni mökissä nukkuminen on vähän kuin jossain leirioloissa olemista. En ole lainkaan ulkoilmaihminen, olen ikuin sisäkissa:)

      Poista
  5. Kaunis mökki,siellä on mukava nukkua.
    Hyvää loppu heinäkuuta sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi mökistä aikoinaan tehtiin riittävän iso. Hyvää heinäkuun loppua sinulle myös:)

      Poista