sunnuntai 3. heinäkuuta 2022

Se on Jumala, joka antaa kasvun ihmeen - myös uskon ollessa kyseessä.

Kääntyminen - parannus. Kääntämistä kasvot ja odotus Jumalaan päin, häneltä apua ja armoa odottaen. Ei se ole sitä, että itse yritetään itsestä tehdä Jumalan mielen mukaista. Jumala tekee sitä meissä,  kun on käännetty  kasvot ja pyynnöt, eli sydän häneen päin, häneltä apua odottaen.
Jumalan armo on kuin sade, joka valuu kuivettuneeseen maahan, ja tekee ihmeen - alkaa kasvaa kaikenlaista uutta ja vihreää.

Ei se kasvi saa aikaan sitä sadetta. Sade,  ja Jumalan asettama siemen, kutsuu esiin kasvin.

----

Tällä kuvalla yritin sitä kääntymisen ja parannuksen asiaa kuvata.  Parannus ei ole sitä, että ihminen itse yrittää saada itsensä Jumalalle kelpaavaan kuntoon. Mutta siitä se alkaa, kun ihmisen katse ja odotus on Jumalaa kohti. Jumala antaa kasvun ihmeen.

"Ja kun kylvät, et kylvä sitä varttta, joka on nouseva, vaan paljaan jyvän, niin jyvän tai minkä muun tahansa. Mutta Jumala antaa sille varren,  sellaisen kuin tahtoo, ja kullekin siemenelle sen oman varren." 1. Kor. 15:37-38 
 


4 kommenttia:

 1. Hieno piirustus:) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin kuvittaa kirjoittaamani:)

   Poista
  2. Hyvin onnistunut kuvitus, ja kiva idea kuvittaa itse jos ei vaikka löydy sopivaa kuvaa:) T: Villasukkavihulainen

   Poista
  3. Aina ei tosiaan valmiina löydy. Ja eipä tietysti kuvaa tarvitse aina ollakaan. Mutta joskus se hoituu niinkin, että tulee joku piirrosidea siihen, niinkuin tässä:)

   Poista