perjantai 15. heinäkuuta 2022

"Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?"

Niin kysyivät opetuslapset Jeesukselta. Ja mitä Jeesus siihen vastaukseksi sanoi?

"Niin Jeesus kutsui tykönsä lapsen, asetti sen heidän keskellensä ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse taivasten valtakuntaan. Sentähden, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa. Ja joka ottaa tykönsä yhden tämänkaltaisen lapsen minun nimeeni, se ottaa tykönsä minut. Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja upotettaisiin meren syvyyteen."  Matteus 18:1-6

"Katsokaa, ettette halveksu yhtäkään näistä pienistä, sillä minä sanon teille, että heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina minun Isäni kasvot, joka on taivaissa." Matteus 18:10 

Ja millainen sitten on lapsi? Millä tavoin uskoo? Lapsi ottaa sen, mitä sanotaan, vastaan totena. Hän luottaa siihen, että mitä aikuinen sanoo, se on totta ja niin asia on, rupeamatta miettimään, että mitähän epäilyttäväää tai hömppää tässä nyt on. Pienellä lapsella on ehdoton luottamus sanottuun. 

Ei siis ihme, että Jeesus näki hyväksi antaa meille esimerkiksi lapsen, ja lapsen uskon! 

Vielä tuosta Jeesuksen sanomasta lapsen tykönsä ottamisesta. Jotenkin olen aina ennen ajatellut sen eniten niin, että kun joku vaikka adoptoiden ottaa lapsen luokseen. Mutta nyt minulle tuli mieleen sekin, että ottaa luokseen omia lapsiaan. Tai antaa lapselle elämän, silloinkin jos ei voi itse ottaa lasta luokseen. Ja ajattelen, että onhan sitten niitäkin, jotka ottavat lapsia luokseen muutoin: varavanhempina, väliaikaisina kavereina,  leirilapsina, tai monin muin tavoin, kuten vaikka rukoillen lasten puolesta. 



Tämä lapsiaihe oli ihan tämän päivän luettavissa, mutta tähän päivään "osui" myös seurakuntamme lastenleirin alkaminen. Siunatkoon Jeesus kaikki leiriläiset, ja kaikki siellä työskentelevät tai muutoin olevat!



Jeesus muuten sanoi joskus myös niin, ettei saisi estää lapsia tulemasta hänen luokseen. Mitä se merkitsisi nykyaikana? Ehkäpä sitäkin, että sallittaisiin lasten kuulla Jeesuksesta, kertoa heille, että on sellainen lasten ystävä, joka heitä aina kuulee ja heitä rakastaa, ihan jokaista heistä. 




2 kommenttia:

  1. Söpön kuvan olet piirtäny :) Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappasin kuvan aiemmista tekeleistäni:) Mukavaa viikonloppua sulle myös:)

      Poista