keskiviikko 20. heinäkuuta 2022

Kysyttiin, kuka olet, ja millä valtuuksilla...

Huomasin päivän sanan jakeita lukiessani erään sinun alalaidassa pienen lisätiedon; Hoosianna -sana merkitsee: Auta! Sitä käytettiin siunauksen toivotuksena Kuninkaalle... Ja tuo sana on ainakin minun ikäluokalleni tuttu jo koulusta, kun laulettiin vuosittain Hoosiannaa oikein juhlasalissa. Kuvat ovat  Raamatun sivuilta, v. -92 käännös.



Tästä ympäristöstä aukeni mielenkiintoinen kokonaisuus valtaa, voimaa ja kunniaa. 







Seuraavalla aukeamalla Jeesus kertoo vertauksen Kuninkaanpojan häistä, jolla vertauksella hän tarkoitti itseään - ja meitä. 



Sana Hoosianna on ainakin minun ikäluokalleni tuttu jo koulusta, laulettiinhan sitä vuosittain koulun juhlasalissa.

Silloin se nähtiin vielä tarpeelliseksi. Nyt on ajan henki ja virtaukset sellaiset, että Jeesus nähdään tarpeettomaksi asiaksi. Ihminen haluaisi itse päättää, mitä mikäkin on, ja ajatella, että kaikki asiat voisi itse päättää ja nimittää kuten haluaa, ja että niistä siten voisi tulla, mitä ihminen haluaa. Ihminen haluaa itse hallita kaikkea, olla oma luojansa. Mutta siitä tulee vain kaaosta ja sekasortoa, kun ei oteta huomioon ohjeita, joita maailman Tekijä - sen Luoja, ja sen Kuningas, on antanut. Kun ohitetaan röyhkeästi se kaikkein  suurin tekijänoikeus ja hänen antamansa ohjeet muutoinkin. Voisiko se jäädä noin vain ohitettavaksi asiaksi? Ei voi. Aikansa sitä kaikkea katsotaan, silmin jotka tahtoisivat armahtaen rakastaa, mutta... Jumala ei ole "lälly";  ei välinpitämätön, toimeton, kyvytön. Hän on  täysin kyvykäs ja valmis myös rankaisemaan, kun sen aika on.  Täydellinen armahdushan on kyllä järjestetty, jokaiselle ken vain tahtoo. 

Niillä valtuuksilla, jotka Jeesuksella oli - ja on! 


(Harmi, että tietämys Jeesuksesta käy yhä ohuemmaksi. Ja sekin, mitä hänestä nykyään esim. kouluissa tms. opetetaan, on sillä tavoin ohutta, ettei se kerro Jeesuksen olevan todellinen ja elävä henkilö - edelleenkin, ja joka tulee vielä takainkin.)





2 kommenttia:

  1. Jeesus on ainoa toivo tässä pahenevassa maailman ajassa, Hänen viitanliepeestä kannattaa ottaa kiinni...noin kuvainnollisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se viitanliepeestä kiinniottaminen olikin hyvin sanottu:)

      Poista