sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Alkuna tälle vuodelle - kuin siunaus tai rukous

"Näin me saamme pelotta palvella häntä vihollisistamme vapaina, pyhinä ja vanhurskaina hänen edessään kaikkina elämämme päivinä." Luuk. 1:74-75 KR-92



Mieleeni tuli tänään tällainen jae. Alkuun en edes olllut varma, oliko se jae, vai kenties joku rukous jostain jäänyt mieleen. No, netistä asia selvisi, että jae Raamatustahan se oli; Sakariaan kiitosvirrestä. Oli taannoin luetusta jäänyt mielen sopukoihin. Ja nyt niin hyvältä tuntui se, että halusin kirjoittaa sen muistiin vihkoon. Ja vielä valokuvan virkaa tekemään tällaiseen kalenteriin.🌟

---

No hupsista, olin kyllä toiseen blogiini tämän laittavinani... No, pitääpä sitten laittaa se vielä vaikka sinnekin, sillä tämä saakin nyt olla täällä, kun se kerran tänne tuli.



4 kommenttia:

  1. Kyllä tuo kannatti tännekin laittaa, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Onhan tuo 92 käännös hyvä noinkin kirjoitettuna.
    piti tarkistaa tuo raamatun kohta, luin sen 33/38 käännöksestä saman, luen vain 33/38 käännöstä, sillä sen jälkeen tehtyjä käännöksiä on muutettu mm. 92 käännökseen.
    Niin ne nykyajan käännökset on sellaisia että ihan kuin lukisi jotain muuta heng.kirjaa.
    Kun uskoon tulee niin Jumala antaa ymmärrystä hänen sanaansa,
    mutta ehkä niitä käännetään sen takia että tämän maailman ihmiset ymmärtäisi.
    Vaikka ilm.kirja varoittaa ettei Jumalan sanasta saa ottaa mitään pois,tai lisätä sinne.
    Eräs käsky on täysin muutettu 92-käännökseen.
    Itseäni harmittaa kun kaikki pastorit lukee uusia käännöksiä, kun itse muistan ulkoa 33/38 käännöksen raamatun jakeita.
    Jopa pyydellään anteeksi jos joku pastori lukee 33/38 käännöstä, ei vanhemmat ihmiset ole tottuneet uusiin käännöksiin, eivätkä kaikki tykkää että muutetaan.
    Tänä päivänä heng.tila suomessa ei ole kovin hyvä, kyllä kokouksia pidetään, mutta maailman ihmisä ei tule, ja jos joku tulee niin ei kutsuta esille, ei kysytä "haluaako joku antaa elämänsä Jeesukselle"? ei ole alttari kutsuja monessakaan srk.ssa, ei ole herätys kokouksia, niinkuin oli kymmeniä vuosia sitten, ei järjestetä ruokakassin hakijoille joulujuhlaa.En tiedä miten teillä Lieksassa.?
    Uskon päämäärä on sielujen pelastus, pitäisi mennä teille ja aitovierille, pois omasta mukavuus alueesta, kuluttamasta srk.tamme penkkejä, kun samaan aikaa ihmisiä hoippuu surmapaikoille ilman Jeesusta.
    Mutta sitä herätystä me odotamme, ja onpa ennustelleet jotkut pastorit että tänä vuonna herätys tulee, ja vuosi 30 olisi jo antikristuksen aika, en kaikkii ennustuksia usko, koska emme huomisesta päivästä tiedä.
    Mutta myös näkyjä on nähty että Jeesus tulee pian, voimme vain rukoilla herätyksen alkamista.Elämäni aikana olen nähnyt 3 herätystä, ja niissä on tullut ihmisiä paljon uskoon.
    Jos Raamatun mukaan viimeinen aika oli jo 2000v.sitten, 1 Joh.2:18,
    miten se nyt on sitä.
    Hyvää alkanutta uutta vuotta !

    VastaaPoista
  3. Hyvää alkanutta vuotta Pike! Anteeksi kun vastaaminen kommenttiisi oli jäänyt näin pitkälle. Jostain syystä huomasin sen nyt vasta. Minä mietin juuri joku päivä sitten, että noin 30 v. meni, ennenkuin rupesin enemmän uudempaa käännöstä lukemaan... Jotkut kohdat tulee sitä lukiessa ikäänkuin selvemmin ymmärretyksi, kun kieli on nykyaikaisempaa. Mutta totta on, että vanhempi käännös on varmaan sanatarkempi. Uudempi ikäänkuin selittävämpi. Meillä isäntä ei tykkää uudempaa lukea. Itse ajattelen nyt, että uudemmallakin on puolensa; nuorempi väki ymmärtää sitä paremmin.
    Lopun ajoista on tullut mieleen, että nyt on ollut sotia, nälänhätää, maanjäristyksiä ja korona... Kun saisi Jumala vielä runsaasti valaista ihmisten sydämiä, että ymmärtäisivät kuka - ja kuinka todellinen - Hän on. Ja mitä Hän on valmistanut jokaista varten.

    VastaaPoista