sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Lääkäri Luukas kertoi tämän

"Pian tämän jälkeen Jeesus lähti Nainin kaupunkiin, ja hänen kanssaan kulkivat opetuslapset ja suuri joukko ihmisiä. Kun hän jo oli lähellä kaupungin porttia, sieltä kannettiin kuollutta, leskiäidin ainoaa poikaa, ja äidin mukana oli runsaasti kaupungin väkeä.

 Naisen nähdessään Herran kävi häntä sääliksi,  ja hän sanoi: "Älä itke." Hän meni paarien viereen ja kosketti niitä, ja kantajat pysähtyivät. Hän sanoi: "Nuorukainen, minä sanon sinulle: nouse!" Silloin kuollut nousi istumaan ja alkoi puhua, ja Jeesus antoi hänet takaisin äidille. 

Kaikki joutuivat pelon valtaan ja ylistivät Jumalaa sanoen: "Meidän keskuuteemme on ilmaantunut suuri profeetta. Jumala on tullut kansansa avuksi." Tähän tapaan Jeesuksesta puhuttiin kohta joka puolella Juudeaa ja kaikkialla sen ympäristössä." 

Evankeliumi Luukkaan mukaan 7:11-17  KR-92

---

Tuota tapahtumaa kirjoittaessa tuli mieleen: nykyäänkin kukaties elää  ihmisiä, joiden esivanhemmille silloin Raamatun aikana, on tapahtunut Jeesuksen  tekemä ihmetyö. Joko parantaminen tai kuolleista herättäminen. Tai Jeesus on sanonut: "Sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi." 

Lieköhän jossain suvussa jotain jälkiä siitä, kun kohdattiin Jeesus silloin... Voipi olla vaikka niin, että uusia sukupolvia on voinut syntyä juuri sen tähden, kun Jeesus on parantanut, tai herättänyt kuolleista. Emme tiedä, kun emme Raamatun ajan sukujen ja ihmisten myöhempiä vaiheita tunne - he ovat meille Raamatun kertomana kuin valon välähdys hyvin kaukaa. Mutta Jeesus on jokatapauksessa yhtä elävä ja voimallinen nytkin, vaikka silmämme eivät häntä täällä kävelemässä nyt näekään. 






Euroopan ensimmäiseksi kristityksi sanotaan naista, joka myi kankaita. Hänen nimensä oli Lyydia.

2 kommenttia:

  1. Olisi ollut mahtavaa olla Jeesuksen mukana kun Hän paransi ihmisiä
    ja Jeesus herätti kuolleita yms.
    Kaunis aurinkoinen kuva,siunausta sinulle

    VastaaPoista