maanantai 16. tammikuuta 2023

Kun profeetta järjesti viinitarjoilun...?!

Profeetta, Jeremia nimeltään - sai erikoisen käskyn: hänen piti kutsua yksi porukka, eli yhden sukukunnan edustajat, viinitarjoilulle! No, hänpä sitten teki työtä käskettyä ja kutsui heidät - ja väki tuli. Voi ihan mielessään kuvitella, kuinka Jeremia latoo viinikannut pöydälle, ottaa esiin pikarit ja sanoo: Ottakaahan siitä viiniä!

Mutta kuinkas kävi? Tarjoilu ei kelvannut! Ja viinikesteille kutsutut sitten selittävät  kunnioittavansa esi-isänsä ohjeistusta tässä asiassa, etteivät viiniä juo. Ja muussakin mitä hän oli sanonut. 

Oletan, että profeetta jo tiesikin, että näin siinä käy. Olihan se kenties yleisesti tunnettu asia; että he - rekabilaiset - jotka ennen olivat asuneet teltoissa, mutta joutuneet sitten muuttamaan sotaa pakoon kaupunkiin, olivat sellaisia. Saattoi siis olla,  ettei Jeremia ollut kertonut heille viinitarjoilusta, vaan vain siitä, että Jumalalla oli heille asiaa.

Pointtihan tässä ei ollutkaan se, etteikö viiniä saisi suuhunsa pistää, (Jeesuskin joi viiniä) - vaan se rekabilaisten suvun esimerkillisyys noudattaa esi-isänsä ohjeistuksia. Jumala totesi - Jeremian suulla - että hänen oma kansansa ei kuunnellut ja noudattanut hänen sanojaaan, kun taas rekabilaisten suku piti niin tarkoin vaarin esi-isänsä ohjeistuksista!

Jumala joutui kansalleen puhumaan kovia sanoja sen tähden, että he toistuvasti olivat jättäneet Hänen sanansa huomiotta toimiessaan oman mielensä mukaan, vaikka heitä oli useasti kehoitettu kääntymään takaisin Jumalan puoleen ja hylkäämään väärät tiensä.

Sensijaan rekabilaisten suku sai kuulla Jumalalta tämän lupauksen:

"Sen tähden Jonadabin, Rekabin pojan, jälkeläisiä tulee aina olemaan minun palveluksessani. Minä, Herra Sebaot, Israelin Jumala, lupaan tämän." (Jeremia 35:19  v. - 92 käännöksen mukaan)

Jumala pitää aina lupauksensa. Siispä nytkin varmasti on jossain joku heistä, vaikka tieto kyseiseen sukuun kuulumisesta olisi aikoja sitten meiltä ihmisiltä kadonnut historian hämärään. Jumalalta ei ole kadonnut mikään.

---
Tapahtuma kerrotaan Raamatussa Jeremian kirjan luvussa 35, joka onkin kokonaan vain tämän tapahtuman kuvausta. 

Kyseinen luku oli tämän aamun luettavissa. Se oli mielenkiintoinen luettava,  Jeremia kun ihan huoneen tarkkuudella kertoi mihin vei vieraansa tarjoilulle. Olikohan niille vieraille jotain muutakin pistetty pöytään, leipää tms. vaikka? Oli miten oli, tuo Jumalan antama lupaus oli varmaan makeampaa kuin kaikki herkut sinä hetkenä. Olihan Jumala itse huomioinut heidät...❤️ 


----
Kun olin oman juttuni julkaissut, siirryin katsomaan mitä muut ovat kirjoitelleet. Pastori Mika Tuovinen jakaa tuossa alla olevassa linkissä kansanedustaja Antero Laukkasen rukouskutsun meidän maamme puolesta:
2 kommenttia:

 1. Suomi tarvitsee rukousta,Antero Laukkonen kirjoitus rukouskutsusta
  on todella ajankohtainen. Kyösti Kallio entinen presidentti kehotti suomen kansaa
  rukoilemaan suomen puolesta,Jumala kuuli rukoukset. Vain yksin Jumala voi auttaa
  suomea nytkin,herätystä suomeen ja varjelusta sodalta suomelle.
  Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää viikkoa sinulle myös! Kyllä se rukouskutsu tosiaan ajankohtainen on, kun ajattelee millaista aikaa monessakin mielessä nyt eletään. Kotimaamme sotien aikaan ymmärrettiin sekin asia varmaan paremmin kuin nyt. Ellei Jumala olisi meitä silloin auttanut, asiat olisivat varmasti aivan toisella mallilla - joka ei olisi varmaan hyvä.

   Poista