sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Kun tuttu leskiäiti tuli hänen puheilleen...

Eräs tuttu rouva tuli pyytämään apua tutulta mieheltä. Mies oli profeetta, nimeltään Elisa. Nainen kertoi että hänen miehensä oli kuollut, ja nyt velkoja aikoi ottaa naisen pojat orjikseen! Elisa mietti ääneen, että mitä voisi naisen hyväksi tehdä? Sitten hän keksi kysyä, mitä naisella talossaan oli? Nainen vastasi, ettei ollut muuta, kuin pullollinen ruokaöljyä... Elisa sanoi naiselle, että tämä menisi nyt pyytämään naapureiltaan lainaksi niin paljon tyhjiä astioita kuin suinkin vain voi. Sitten naisen piti sulkeutua kotiinsa poikiensa kanssa. Hän käski naisen kaataa siitä hänellä olevasta öljypullosta niihin lainattuihin astioihin... 

Nainen meni, ja teki työtä käskettyä. Pojat ojentelivat hänelle aina uutta astiaa öljyä varten. Lopulta astiat olivat täynnä. Nyt nainen kysyi vielä yhtä astiaa, mutta ei  ollut enää yhtään tyhjää. Siihen loppui öljyn tulokin.

Nainen lähti kertomaan profeetta Elisalle tapahtuneesta. Elisa neuvoi naista, että tämä myisi öljyn ja maksaisi saaduilla rahoilla velkansa pois, ja hänelle jäisi vielä rahaakin poikiensa kanssa elämiseen:)



Kertomus löytyy Raamattuun kirjoitettuna kohdasta: 2. Kuningasten kirja, luku 4, jakeet 1-7. Kun luin sen tänä aamuna, teki mieli yrittää kuvittaa se ruukkujen paljous. Enempi niitä olisi ehkä saanut olla, mutta kuva on mikä on.


2 kommenttia:

  1. Hieno piirustus ja tosi tarina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Olisi hauska tietää, montako astiaa ja minkälaisia niitä oikein oli.

      Poista