keskiviikko 10. tammikuuta 2024

Heitä oli paljon hänen seurassaan! He kaipasivat Hänen seuraansa...

"... sillä heitä oli paljon hänen seuraajiensa joukossa." Markus 2:15  KR-92 

Keitä siis? No niitä, joihin voi itsekin lukeutua: jotka tunsivat, etteivät täytä "mittaa", joiden mielessä oli, että oltiin rikottu Jumalan käskyjä ja tahtoa vastaan, niin monin tavoin, että oltiin kuin sydämeltä kipeitä siitä syystä; mutta Jeesuksesta nähtiin, että hän hyväksyi seuraansa  syntisimmätkin, ne synnistä kipeät.

"Jeesus oli sitten aterialla Leevin kodissa. Monia publikaaneja ja muita syntisiä aterioi Jeesuksen ja hänen opetuslastensa kanssa, sillä heitä oli paljon hänen seuraajiensa joukossa.

Kun fariseuksiin kuuluvat lainopettajat näkivät Jeesuksen syövän syntisten ja publikaanien seurassa, he sanoivat hänen opetuslapsilleen:  "Kuinka hän syö yhdessä publikaanien ja syntisten kanssa!  Jeesus kuuli sen ja sanoi: "Eivät terveet tarvitse Parantajaa, vaan sairaat. En minä ole tullut kutsumaan hurskaita, vaan syntisiä." Markuksen evankeliumi 2:15-17 KR-92


Eikös yhdessä syömistä pidetä oikeastaan eräänlaisena yhteyden  merkkinä...☀️


He vaivansa tuntevat tajusivat; olivat nähneet ja kuulleet, että Hän - Jeesus - kykeni vapauttamaan siitä kipeydestä, kykeni antamaan valon siihen oman sydämen pimeyteen, ottamaan pois sen kivun ja antamaan ilon siitä, että oltiinkin rakastettuja! Ei siis ihme, että "heitä oli paljon hänen seuraajiensa joukossa", sillä Jeesus veti heitä puoleensa valon lailla. Ja valohan hän olikin. Ja on yhä. Niinpä mekin siis saamme pyrkiä hänen seuraansa. Sitähän hän juuri tahtookin.



---

Jeesus täytti Jumalan tahdon meidän puolestamme: Hänet "tehtiin synniksi" - ja niin naulittiin synti/ meidän syntimme ristille. Sen sovitus ei enää ole meidän "kontollamme", tilillämme, vastuullamme. Jeesus jo maksoi sen. Täytti sen vaatimuksen. Jeesus antoi lahjan. Synnit otettiin pois. Vanki on vapaa.  Joko otamme sen sitten vastaan - tai jäämme ilman. 


2. Kor. 5:21 

Uudempi, vuoden 1992 käännös sanoo saman asian näin: "Kristukseen, joka oli puhdas synnistä, Jumala siirsi kaikki meidän syntimme, jotta me hänessä saisimme Jumalan vanhurskauden." 2. Kor. 5:21 KR-92



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti