keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Tein päiväruoaksi tosi nopean kurpitsasosekeiton...



Ei mitään ohjetta ollut, sävelsin itse. Tuumin että eiköhän siitä samaan tyyliin voi tehdä, kuin olen aiemmin tehnyt bataattisoseesta. Tähän meni yksi pötkö kurpisasosetta, (joka lie ollut ehkä 500 g:n, kuten tuolla jutun lopussa parissa muun sortin sosepötköissä on.)

Kurpitsasosekeittoon laitoin:

- 1 pötkö valmista kurpisasosetta
- n. vajaa puoli purkillista valkosipulimaustettua tomaattimurskaa 
- ruokakermaa n.  vajaa puoli purkillista sekin
- 1 kasvisliemikuutio
- vähän mustapippuria
- suolaa (ja vähän vettä, kun suolaa meni liikaa...)

Keittoaika muutamia minuutteja.

Ihan hyvä siitä tuli. Sopiva annos kolmelle kotona tänään olevalle. Maun voi säätää helposti itselle sopivaksi, jos joku innostuu kokeilemaan. 

(Huom! Avaa sosepötköä varovasti, vaikka tiskialtaassa tai suoraan kattilan päällä, sillä ne alkavat heti valuttaa sisältöään ulos, kun saavat pienen reiän kylkeensä...)

Nämä soseet on saatu tuttavien tuomana, kun seurakunnan ruoanjakelussa on näitäkin ollut. Samoin olemme saaneet leipää, puuroja, ym.

Nuo soseet ovat muuten Lieksalaista tekoa👍 Lieksan Laatuherkut Oy:n tuotantoa. Samoin niitä puuroja tekevät; niin riisi- kuin mannapuurojakin. Ja leivissä on ollut ilahduttavasti myös "melkein täkäläisiä", kun on ollut Nurmeksesta Porokylän leipomon leipää👍

Lieksan Laatuherkut Oy:n valmissoseita. Kuvasta puuttuu kurpitsasose.



---
  
Tiesitkö - oletko huomannut, että Pohjous-Karjalassa tehdään Oxygenol -hammastahnoja? Täällä ainakin on kaupan hyllyissäkin niiden kohdalla lukenut se selvästi, että ovat Heinävedellä tehtyjä. Ja itse hammastahnapötkössäkin lukee: "Valmistettu Heinävedellä."👍




12 kommenttia:

  1. Upeita soseita! Löytyisiköhän näitä meidän lähikaupastamme? Aion katsoa tarkasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa katsoa:) Täällä näitä on mielestäni ollut ainakin Citymarketissa, ellen nyt ihan väärin muista.

      Poista
  2. Tänään huomasin että Citymarketissa ne oli siellä osastolla hyllyssä, missä on hedelmät/vihannekset ym.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä oli aamupäivällä kova tuisku, tv uutisissa varoiteltiin monin sanoin liikenteestä. Siksi ei lähdetty kauppaan. Soseet ja muutkin on hankkimatta. Ja nyt taas tihenevää lumisadetta. Päästäänköhän huomennakaan minnekään. Yhtäkään auraa ei ola kulkenut. Kumpa loppuisi tuo sade! Terveisin Kirsti

      Poista
    2. Me taas tänään lähdimme kauppaan aamupuolela, kun arvelimme ettei lumisateet vielä estä kulkemista. Ja päästiinkin sitten autolla takaisin pihaankin palatessamme. Lumisateet alkoi täällä vähän myöhemmin.

      Poista
  3. Kiitos Pyhälle Jumalalle nyt ainakin on lumisade heikentynyt, miltei loppunut. Me käydään useinmiten Citymarketissa, jos huomenna pääsemme sinne, valitsen sieltä noita lieksalaisia soseita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. äskeisen kirjoitti siis Kirsti,

      Poista
    2. Kiva, toivottavasti tänään on siellä keli niin hyvä, että pääsette liikenteeseen:)

      Poista
  4. Mekin saatiin vähän ruokia jakelusta, tavallista vähemmän oli, mutta onneksi on aiemmin tulleita pakasteessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun saa ruokia jakelusta:) Oon saanut sen käsityksen, että nyt kai vähempi tulee ruokia jakeluun ja tarvetta eli hakijoita taitaisi puolestaan olla enemmän... Harmillinen tilanne - kun tiukkuus tuntuu muutenkin vain lisääntyvän.

      Poista
  5. Siis Sesse tämän kirjoitti.

    VastaaPoista