sunnuntai 7. tammikuuta 2024

Miksi minusta...?

"... "Miksi minusta tällaisen teit?" Room. 9:20

"... teit hänestä lähes jumal'olennon..." Ps. 8:6

Siinä kaksi hyvin erilaista pohdintaa siitä, millaisia meistä on tehty. Oma kysymykseeni tänä aamuna oli tuo ylinnä olevan kaltainen, kun kipuroin oman pelkäävän ja masentuvan luonteeni kanssa. Mutta siinä jakeessakin juuri sanotaan, että mikä ihminen on riitelemään tekijänsä kanssa: 

"Niinpä niin, oi ihminen, mutta mikä sinä olet riitelemään Jumalaa vastaan? Ei kaiketi tehty sano tekijälleen: "Miksi minusta tällaisen teit?" Room. 9:20

Ja onhan sitten sekin kohta, jossa sanotaan saviastian riitelevän tekijänsä kanssa: "Voi sitä, joka riitelee tekijänsä kanssa, saviastia saviastiain joukossa - maassa tehtyjä kaikki! Sanooko savi valajallensa: "Mitä sinä kelpaat tekemään? Sinun työsi on kädettömän työtä!" Jesaja 45:9

Mutta tämänkaltaisesta narinasta sitä itsensä löytää, kun toivoisi itsensä toisenlaiseksi kuin on. Mutta onhan se toinenkin puoli!:

"Ja kuitenkin sinä teit hänestä lähes jumal'olennon, sinä seppelöitsit hänet kunnialla ja kirkkaudella;" Psalmi 8:6

Ja mitä sanotaan samassa psalmissa muutoin? No, mm. näin:

"Kun minä katselen sinun taivastasi, sinun sormiesi tekoa, kuuta ja tähtiä, jotka sinä olet luonut, niin mikä on ihminen, että sinä häntä muistat, tai ihmislapsi, että pidät hänestä huolen?  Ja kuitenkin ...panit hänet hallitsemaan kättesi tekoja, asetit kaikki hänen jalkojensa alle: lampaat ja karjan, ne kaikki, niin myös metsän eläimet, taivaan linnut ja meren kalat ja kaiken, mikä meren polkuja kulkee. 
Herra, meidän Herramme, kuinka korkea onkaan  sinun nimesi kaikessa maassa!" Ps. 8:4-5,7-10 

🌌🌙✨🌟🌠☀️🌍 🐑🐄🐐🐥🦌🦊🦔🦇🐿️🐦🦉🦅🐟🐳🦈🐠🐡🦐🐬

Ja sitten tosiaan me... Joita Jumala, Luojamme ja Isämme, ihan lapsikseen tahtoo nimittää - mutta ei väkisin... jos emme itse tahdo sitä...

"Katsokaa, kuinka suurta rakkautta Isä on meille osoittanut: me olemme saaneet Jumalan lapsen nimen..." 1. Johanneksen kirje 3:1  (v. 1992 käännös)

"Älkää siis heittäkö pois rohkeuttanne, sillä se palkitaan kerran runsaasti. Kestävyys on teille tarpeen..." Hebrealaiskirje 10:35-36 (v. 1992 käännös)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti