sunnuntai 11. elokuuta 2024

Kun aamun luettavat ei tuntunut istuvan omaan mielialaan... - otin pienen "lohtukirjani" esille

Aamun luettavissa näytti olevan aiheena ilo, ja kehoitusta iloitsemaan. Mutta oma mieli puolestaan oli virittynyt masentuneelle mielelle. Ei ollut mitään kiitosmieltä itsellä. Kaipasin jotain ihan muuta. Kävin noutamassa omalta pöydältäni yhden pikku kirjasen, jossa tiesin varmasti olevan jotain, joka omaankin mielialaani sopisi luettavaksi: lohdun ja rohkaisun sanoja, joita olen siihen joskus  käsin kirjoitellut. Yleensä selailen sitä  kirjasta sieltä täältä. Nyt aloinkin sieltä alusta sivuja käännellen niitä jakeita siinä lueskella, ja pysähdyin yhteen: Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on kirjoitettu taivaassa. (vapaasti muisteltu Luuk. 10:20). No niin, siinä nyt oli taas kiitosta, tuohon nyt ainakin voisi... - sanoi mieleni.

Mutta eikös vain heti tullut perään epäilevä ajatus, että onko se minun nimeni todella kuitenkaan... No, piti itseä muistuttaa, että valehtelisiko Jumala; joka on luonut meidät!? Hänkö heittäisi kalliisti ostamansa?! Jos hän kerran on sanonut, (Jeesuksen sanoin) että sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos, niin täytyyhän sen sanan paikkansa pitää. Kun kerran hänen luokseen olen minäkin tullut, niin onhan minunkin nimeni sitten kirjoitettu! Mutta  kun meidän korvan juuressa kuiskuttelee jatkuvasti valheitaan, ja epäilystä levittäen, sielujemme vihollinen, niin saa olla tarkkana, mitä kuuntelee - ja varsinkin; mitä uskoo. Ei kannata uskoa vihollista, ei myöskään omaa mieltä, joka ei useinkaan tunnu osaavan muuta toistella, kuin sitä, kuinka kelvoton ja arvoton sitä itse on, että voisi olla Jumalan lapsi, ja hänen perheväkeään Jeesuksen kanssa. Oma mieli toistelee helposti niitä vihollisen valheita, että kun et ole pystynyt..., ja ei sinusta ole... Jumalan tahtoa täyttämään. 

Mutta kun asia onkin niin, että Jeesus täytti kaiken sen, mihin me emme kykene! Jeesus teki TÄYDELLISEN teon meidän puolestamme! Siinä on kiitoksen aihetta:) Ja ilon:)

---

Kirjaseni - ja uusin pikkuvihkonen aloitettu








4 kommenttia:

  1. Rohkaisua aina tarvitaan milloin mihinkin, ja Jumalan sana on paras rohkaisu,siunausta Metsän tyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on:) Hieno asia kun voidaan lukea sitä rohkaisua. Siunausta sinulle myös!

      Poista
  2. Minulla on myös aikoja,kun en tiedä mistä lukisin,
    jotta saisin rohkaisua Jumalan sanasta,minulla on päivän tunnus sana
    josta saan jonkun Raamatun jakeen.
    Sielunvihollinen yrittää valehdella vaikka millä tavalla
    ja yrittää saada epäilemään. Metsäntyttö me ollaan voittajan puolella
    ja siunausta sinulle. ps. Sinun vihkosi on hyvä kirja johon olet kirjoittanut
    rohkaisevia Raamatun jakeita,minulla on pieniä paperinlappuja,johon olen
    kirjoittanut Raamatun jakeita ja hengellisiä ajatuksia,ne antaa voimaa arjen keskelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinä ihana❤️☀️ Meillä on näköjään samanlaiset "ruokavarastot" ja ikäänkuin "taskuissakin" aina oltava jotain valmiina otettavaksi kun tarvii🍞

      Poista