torstai 15. elokuuta 2024

Kun eilen katkesi osa sähköistä, ei asia korjaantunut sulakkkeiden vaihdolla

Meillä meni eilen aamulla kesken kaiken keittiö pimeäksi. Ajattelin että tavan sähkökatko, mutta melkein heti huomasin että onhan viereisessä huoneessa valot. Keittiön ja vessan kattovalot siis oli poissa pelistä, ja pistorasioistakin se,  jossa jääkaapin johto on. Muut niistä toimi. Jääkaappi sentään saatiin jatkojohdolla toiseen pistorasiaan. Mutta ongelmaa kun muuten sitten selviteltiin  sulakkeita vaihtelemalla, ei se auttanut.  Piti soittaa sähkömies käymään. Tänään hän kävi. Pian hän löysi vian: kärvähtänyt johto sulaketaulussa. Sanoi, että siitä olisi voinut tulla tulipalo... Saadaanpa siis olla kiitollisia ettei sellaista tullut! Ja että se asia on nyt korjattu. Tilanne oli johtunut löysällä olleesta ruuvista.



Mutta oli vielä toinenkin asia sähkömiehen katsottavaksi: pesukone. Siihen oli tullut  vikakoodi muutama päivä sitten, jonka nuorempi väki oli jo katsonut, että se voisi olla lämmitysvastus. Niin se todella olikin. Sen sähkömies nyt tilaa, ja sitten vasta jatketaan koneella pyykkäämistä, kun se vastus siihen on laitettu paikalleen. 

Tällaista täältä tällä kertaa.


8 kommenttia:

  1. Hui kamala! Olipa teillä varjelusta, ettei siitä tullut tulipaloa 🙏 Hyvä kun samalla käynnillä hoitui kaksikin asiaa. Tuollaiset käytännön ongelmat ovat aina niin rasittavia. Itse olin juuri viikon vanhan äitini luona, ja siellä tuli myös pari ongelmaa eri laitteitten kanssa. Onneksi niihinkin saatiin ammattilaisten apua.

    VastaaPoista
  2. Tosiaan aika hurjaakin olisi voinut olla! 🙏Nykyään kaikenlaisia laitteita ja sähköä tarvitaan jatkuvasti, niin aika kurjaa on kun jonain hetkenä ei toimi kuten pitäisi. Onneksi teilläkin saatiin ne laiteongelmat kuntoon!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaiken keskellä!

    VastaaPoista
  4. Kaiken laista sitä tulee ja usein juuri samassa syssyssä. Mutta hyvä että selvisi:) t.Sesse

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on just niin, että samassa syssyssä; niinkuin meilläkin nyt. Kunpa se osa pesukoneeseen tulisi aika pian.

      Poista
  5. Olipa tuuria, kun ei syttynyt enempää. Onhan palovaroittimet kunnossa?
    Mulla kerra sattui samantapaista, tulin kotiin matkalta ja ihmettelin miten on niin lämmin. Olikin lattialämpö paahtanut täysillä, en tiedä kuin pitkään. Oli termostaatti mennyt ja ylikuumennut, seuraavana aamuna alkoi haista käry. Suljin sen laitteen, eikä onneksi kärynnyt enempää. Eikun sähkömies kävi vaihtamassa sen termostaatin. Vähänpä säikäytti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan, palovaroitin... Kyllä tuolla ison huoneen katossa on, mutta yhdestä huoneesta onkin ollut poissa jonkin aikaa.. Hyvä muistutus!
      Kyllä nuo tuollaiset säikahdyttää, niinkuin teilläkin oli ollut se tilanne. Itselle tuli mieleen tästä meidän, ennen kuin asia selvisi, että onko joku jyrsijä aikaansaanut sen. Silloin muutama vuosi sitten kun taloa rempattiin, oli yksi jyrsijä kohdannut loppunsa valokatkaisimen luona, löytyi seinää avatessa. Ihme ettei siitä ollut tullut mitään paloa. Noihin ei voi varautua mitenkään, paitsi just sillä palovaroittimella...

      Poista