lauantai 23. tammikuuta 2016

Melkein kuin tähtiä taivaalla

No, niin. Nyt onnistui, mutta kovan vaivan takana se oli.  Enkä ole lainkaan varmalla pohjalla taitoni kanssa, mutta se hyöty oli eilisestä omatoimisesta opettelun vaivasta, että sain näkyviin nyt tämän aiemmin aikomani kuvan. Jos hommani sujuisi sujuvasti, olisin laittanut yksityiskohdistakin kuvia...Siinä pienet pitsiliinat, joista useimmat on virkattuja, vaan eivät kaikki. Keskimmäisen rivin keskimmäinen on nyplättty. Sen alla oleva, seitsemästä pyörylästä koostuva, on tehty tekniikalla, jonka nimeä en tunne. Kukin pyörylä on tehty varmaankin ensin kieputtelemalla lankaa tappeihin. Kyseisen liinan oikealla puolella on liina, joka on kyllä virkattu, mutta hyvin pienistä osista ja se on jäykän tuntuinen muihin verraten. Sen liinan yläpuolella on liina, joka on myös virkattu erikoisesti: liinaa kiertävä paksumpi osuus on pitkä pylväsketju ja sitten on tehty nuo ketjun kieputukset ja täytetty välit... kenties näin. Ylimmän rivin vasemmalla oleva on myös virkattu ehkä osina; lehtiä ja pyörylöitä. Vai onnistuisikohan tuo samalla kertaa kaikki... En ole varma.

Yksikään näistä ei ole minun tekemäni. Useimmat isännän tädiltä, yksi ehkä isotätini ja yksi kai kirppikseltä. Nyt halusin esitellä näitä, kun osa näistä on ollut nyt käytössä lipaston päällä. Vuosia meni että nämä vain säilytysarkussa olivat. Ehkäpä myöhemmin lisää ihan muuntyyppisiä liinoja:)

8 kommenttia:

 1. Upeat liinat. Kyllä on ollut taitava tekiä tai tekiät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On noihin taitoa ja viitseliäisyyttä tarvittu:)

   Poista
 2. Kivan näköisiä ja erikoisia liinoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä miten monella tavalla pitsiliinojakin voi tehdä:)

   Poista
 3. Hauskan näköisiä:) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on:) Olisi kiva itsekin jotain tuommoista saada aikaiseksi.

   Poista
 4. Nätti kokoelma. Taitoa ja työtunteja mennyt. Palasia mennyttä maailmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä liinoissa viehättääkin just sen kauneuden lisäksi se valtava vaivannäkö ja taito, jota näitten tekeminen on vaatinut.

   Poista