sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Omatekoinen peli - Elian matkassa

Monta vuotta sitten tein lapsille pelin nimeltä Elian matkassa. Pelin tapahtumat ovat siis Raamatun kertomuksesta Eliasta. Kuvat piirrettyäni väritin  vesiväreillä "pelilaudan", joka on paksua vesiväri"paperia".  Ja että vesivärein olevat kuvat pysyisivät paremmin kunnossa, hieroin vanhaa kynttilää paperin pintaan suojakerrokseksi. Ja hyvin on siinä tarkoituksessa toiminut.
Tähän kuuluu kaksisivuinen, koneella kirjoitettu ohjelehdykkä myös. Siinä on sitten kaikki se, mitä noihin numeroituihin, punaisiin palloihin joutuminen teettää - tai antaa. Kohtia on 26; alkaen siitä kun numero 1 ilmoittaa näin:

"Lähde Elian kanssa Ahabin luo. Siellä Elia ilmoittaa, ettei tule kastetta eikä sadetta, ennenkuin hän sanoo. Siirry 3 askelta taaksepäin."  Kohta 5: "Leskivaimo leipoo kaltiaisen. Odottamista yksi heittokierros."  Eihän ne leivät tietysti hetkessä valmiita ole...  Kohta 8: "Elia rukoilee ja poika herää henkiin. Saat ylimääräisen heiton."  Kohta 18: "Elia nukkuu uupuneena. Odota yksi heittokierros."

Ja niin edelleen... Ohjeita korjattiin, kun peliä ensimäisiä kertoja aikanaan pelattiin. Perille pääsyyn tarvitaan tasaluku. Pelissä olisivat saaneet nuo pienet kuljettavat pyörylät  myös olla harvemmassa joissakin kohdin. Olisi mahtunut pelinappulat paremmin. Joskushan saattaa olla useampi pelaaja samoilla kohdin.Mitä nuo kirjat tuossa pelin kulmissa  sitten tekee? No sitä, että ne pitää rullalla säilytetyn pelin suorassa, jotta sitä voi pelata... Lapset pelasivat tätä ajankulukseen joitakin päiviä sitten, kun löysivät sen jostain kirjahyllyn kätköistä.

---

Jos kiinnostaa Elian vaiheista lukea, niin Raamatussa 1 Kuningasten kirjassa luvussa 17 ja siitä eteenpäin löytyy pelissäkin olevia tapahtumia. Myös tästä linkistä pääset lukemaan: Koivuniemen raamattuhaku/1 Kun. 17

4 kommenttia:

 1. Upea peli. 😊 Olet kekseliäsja taitava. Niin hyvät piirrokset. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuli tehtyä aikanaan isommille lapsille. Löysin sieltä vasemmasta alakulmasta, juoksevan Elian viitan liepeestä, vuosiluvun -02. Silloin tuli ylipäänsä enemmän piirrettyä ja kirjoitettua lapsillekin jotain. Nyt ei sillä saralla oikein mitään tapahtu. Tänään tein paperinukelle kaksi vaatetta ja sekin jo tuntui työläältä...

   Poista
 2. Oletpa taitava!! Kauniisti piirretty ja maalattu peli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä oli silloin aikanaan kiva tehdä. Olisi mukava, jos saisi nytkin jotain tuommoista aikaiseksi.

   Poista