maanantai 11. tammikuuta 2016

Rukouksen salaisuus

Masentunutta aamuani lohdutti tämä Juha Vähäsarjan teksti kirjasta Joka päivä lupaus kantaa:


                                       Kuva: omatekemäni kauan sitten
"Mikään ei ole niin kuin ennen, kun on rukoiltu, vaikka mikään ei näytä muuttuneen. Tässä on rukouksen salaisuus. Tässä on rukouksen merkitys. Tässä on rukouksen loukkaus. Me lähetämme rukouksen matkaan Jeesuksen nimessä ja odotamme. Hiljaisuus laskeutuu maan päälle. Odotamme kärsimättömästi, mutta hiljaisuus vain syvenee. Lopulta voisimme kuulla neulan putoamisen taivaan salien lattioilla, niin syvä on yön pimeys ja äänettömyys. Missä olet Jumala? Miksi et jo kuule, miksi et vastaa? Kuitenkin Jumalan myllyt jauhavat, hitaasti, mutta varmasti. Jo sinä hetkenä, kun rukous on lausuttu tai kun sitä ei ole edes vielä sanoiksi ehditty pukea, on asiamme laitettu vireille. Enkeliruhtinas Gabriel ilmoitti Danielille: "Heti kun aloit rukoilla, lähti liikkeelle sana, ja minä tulin kertomaan sen sinulle, sillä Jumala rakastaa sinua..." (Dan. 9:23) Heti kun rukoilet, asiasi alkaa edetä."  


Ilahduttakoon tämä sinuakin!

Ylläolevaan Vähäsarjan tekstiin liittyi vielä raamatunkohta Luuk. 11:5-8. Siinä perheenisä nousee antamaan leipää ystävälleen, joka sinnikkäästi pyytää...

6 kommenttia:

 1. Tämä on lohdullista muistaa. Kuva on hyvä ja olet tainnut sen juuri tätä ajatellen tehdäkin. Siunausta päivääsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo oli lohdullinen teksti. Tuon kuvan piirsin kauan sitten ja siihen sain aiheen Jaakobin näkemästä unesta.

   Poista
 2. Mun nuorimmalla tytöllä on ollut vaikeuksia ja ei ole vastannut minunkaan puheluihin, tänään rukoiltiin ensin ja sitten koitin soittaa hänelle ja hän vastasi! Rukouksessa on voimaa! Tietysti ollaan muutenkin , minä varsinkin ,jatkuvasti rukoiltu hänen puolestaan ja olen pyytänyt myös esirukousta hänen puolestaan... Sinä olet hyv piirtäjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun sait sen rukousvastauksen! Miten paljon rauhallisempi sitä olisikaan, jos aina jaksaisi itsekin sitkeästi luottaa, että Jumala kantaa kaikki asiat... Mutta onneksi tälläisenä heikkonakin saa olla hänen omansa. Kannetaan vain edelleenkin niin omiamme, kuin toistemmekin asioita Hänen eteensä.

   Poista
 3. Rukous omien lasten pelastumisen puolesta on kestorukousaiheeni. Välillä tuntuu, ettei Jumala vastaa, mutta koetan pysyä uskollisena tässä asiassa. Joskus vastaukset tulevat nopeasti, joskus niitä joutuu odottamaan vuosikymmeniä. Kiitos tästä päivtyksestä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarvitsin tätä rohkaisua itsekin. Joitakin asioita täytyy tosiaan odottaa kauankin, välillä niin, että meinaa usko vastauksen tulemiseen loppua. Mutta jatketaan sitkeästi pyytämistä edelleen ja muistetaan toisiamme samalla... Sinunkin lapsesi ovat esirukouksen lapsia!

   Poista