sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Pientä puuhastelua

Joko mielenvirkeydeksi tai pakosta... Mielenvirkeys ensin:) Värkkäsin pienen huivin muutama päivä sitten  kirppikseltä löytämästäni kangaspalasta ja pitsinauhasta. Nauhaa jäi vielä muuhunkin.

"Puolipakko" oli sitten tämä neidin laukku. Olinhan jo aikoja sitten tehnyt toiselle omansa.  Tässä nyt sitten toisen kaipaama laukku ja siinä neidin haluama väri.

"Pakko tehdä" -tyyppinen homma oli tämä takin hihojen parannus. Takki oli uusi. Kumpikin nuorempi sai taannoin uudet takit, mutta toisen takin hihat olisivat saaneet olla "inan" verran pidemmät, tai ainakin niissä olisi voinut olla sisäresori. Mietin resorin tekemistä ja ostin lankaakin sitä varten. Olin kuitenkin löytänyt kirpparilta mielenkiintoisen karvapalan ja päädyinkin tekemään siitä lisukkeet hihansuihin. Lämmintä ja mukavaa - ja toivottavasti riittävän kaunistakin.
Tekovaiheessa sovittelin karvareunusta oman neuletakkini hihoihin. Jos en olisi päättänyt tehdä näistä korjausta neidin takkkiin, olisin laittanutkin ne kenties omaan neuletakkiini:)


Hommasta jäi yksi pieni pala ja se päätyi barbien hartioille...8 kommenttia:

 1. Kauniit työt. Neidolla on täydellin värimaku. :) Tuo hihojen jatkaminen on nero keksintö, ei näytä ollenkaan jatketulta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) On hyvä kun saa itselleen mieluisan värin. Toinen neito puolestaan tuntui tykkäävän hihanjatkeistaan.

   Poista
 2. Komppaan Leenan äitiä. Makeat tuunaukset ja mikä laukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Aiemmin tein toiselle neidolle punaisen samalla ohjeella. Lanka oli silloin vähän paksumpaa, mutta eipä laukuissa silti suurta eroa ollut.

   Poista
 3. Hyvin olisi sopinut neuletakkiinkin! Mulla olisi turkispaloja jemmattuna myös ja suunnitelmiakin niille, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi oikein mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan aika mieluusti olisinkin ne omaan neuletakkiini laittanut:) Harmillisen vähästä jäi kiinni, kun jäi yli sen verran, että barbie sai viitan. Mullakin oli tässä monta semmoista päivää, että teki mieli jotain tehdä, mutta mitään ei saanut alkuun. Sitten kun sain tuon huivin tehtyä, niin sen jälkeen oli intoa vähän muuhunkin.

   Poista
 4. Kiva huivi, voisi sitoa vaikka hiuksillekkin :) Ja ihanan värinen neidin laukku, hyvä maku :) Oi, yritäpä löytää lisää tuollaista karvaa, tulisi tosi ihanat neuletakin hihat. Pienellä saa isojakin muutoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tosiaan voisinkin katsella, jos vaikka löytyiskin lisää tuollaista karvaa. Se olisi antanut kivan säväyksen muuten yksinkertaiseen neuleeseen.

   Poista