perjantai 1. tammikuuta 2016

Haralanvaara - Köyhän Koli

Tänään on uutisissa esitelty Lieksan Haralanvaaraa. Esittelyssä oli upea vanha talo asukkaineen ja sen pihapiiristä avautuvat maisemat. Katso linkki Ylen juttuun tästä: Rähjä vai unelma - haluaisitko asua hirsitalossa Pielisen katolla?

Aivan vaaran laella on Haralan Erän seurantalo. Minä olen saanut nähdä Haralanvaaran kauneuden tuon seurantalon pihapiiristä käsin kesällä 2012. Siellä oli silloin lastenleiri ja meidänkin lapset siellä mukana. Itse olin tiskitouhuissa. Tiskihommien välissä ehdin ihailla maisemiakin ja piirsin  kuvan maisemasta portailla istuskellen, mutta  piirros on nyt jossain varaston syövereissä. Tässä kuitenkin pari kuvaa upeasta maisemasta.

Haralanvaaralta 2012

Haralanvaara 2012

Talo oli vanha suojeluskuntatalo. Sen ison tuvan ikkunasta avautui tuo kuvissa näkyvä Pielisen maisema.  Tuosta kuvan vasemmasta laidasta lähti tie alaspäin. Itse talosta ei tullut otettua kunnon kuvia.


10 kommenttia:

 1. Aivan mahtava. On sitä pirtissä kokoa, olis tilaa leipoa vuoden leivät kerralla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oliskin:) Ja minusta on hienoa, että on arvostettu niin paljon vanhaa asumusta, ettei sitä ole purettu ja tehty uutta tilalle.

   Poista
 2. Nyt kun tulin blogiisi googlen kautta nimellä Metsäntyttö, niin tää meni johonkin ihan erilaiselle sivulle ja vasta sieltä päsin tänne tutun näköiseen...ehkä olet tehnyt jotain muutoksia...olin vain hämmentynyt :) Meikäläinen kun juuttuu aina kaikkeen totuttuun :D Mukavaa alkanutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, täytyypä itsekin kokeilla, sillä en ole mitään muutoksia kuitenkaan tehnyt.

   Poista
  2. Kokeilin itsekin ilman kirjautumista ja nimillä metsäntyttö ja vaaranlaella hakuja. Näkyviin tulee tietysti sellaisiakin tuloksia, jotka eivät ole minun. Omat blogini olen tosiaan pitänyt ihan ennallaan.

   Poista
  3. Olisitkohan blogipolun sivulle päätynyt, jossa blogini on ja jossa näkyy postauksista kuva ja pätkä tekstiä? Sieltähän pääsee sitten tänne varsinaiselle blogisivulleni.

   Poista
 3. Joo kyllä se oli blogipolun sivu, huomasin sen ja nyt pääsin taas ihan heti tänne. Minä en muuten ole kirjautunut lukijaksi, kun en ole löytänyt sun blogista sitä "liity lukijaksi" palkkia, olen aina tullut googlen kautta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun asia selvisi:) Itsekin ehdin ihmetellä, että mistä on kyse. En ole tullut laittaneeksi tuota liity lukijaksi -palkkia, koska en ole sitä itse käyttänyt muiden blogeissa. Olen vain omalle lukulistalleni laittanut seuraamiani blogeja.

   Poista
 4. Kauniit ne on maisemat "köyhällekkin" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on:) Siellä olisin viihtynyt maisemia ihailemassa pidempäänkin, kuin ne muutamat leiripäivät. Mietin, millaista olis asua niissä maisemissa. Jonkun verran maisemiiin varmaan tottuisi, mutta luulen, että aina ne jaksaisi ihastuttaa kyllä. Näkymähän vielä vaihtelee hieman säänkin mukaan.

   Poista