tiistai 5. tammikuuta 2016

Rörstrandin Ulla, Inga ja kolmaskin "sisar"

Ensin meille tuli joltain sukulaiselta Rörstrandin Ulla-sarjaa. Siinä oli kahvikuppeja aluslautasineen ja pullalautasia myös, mutta epälukuinen määrä. Oli aikojen saatossa osa tietysti hajonnut. Minä tykkäsin näistä kupeista. Ne ovat hyvänmuotoiset ja sopivasti juhlavat, tai arkiset, ihan kuinka haluaa. Meillä nämä ovat niitä "parempia" kuppeja, jotka yleensä vieraiden eteen laitetaan. Meillä on pari mielestäni kauniimpaakin kuppisarjaa, sukulaisilta tulleita nekin, mutta eivät ole näin käytännöllisen mallisia, joten jäävät useimmiten sinne kaappiin.

Kahvikuppi ja pullalautanen Rörstrand Ulla, tassi Rörstrand Inga

Sitten näin Lieksassa Hengitysyhdistyksen kirpparilla tutun oloisia kuppeja ja lautasia. Sama väritys ja malli, mutta kuvio erilainen. Otin ne ajatuksella, että sopivat ehkä Ullan kanssa yhteen. Ja niin sopivatkin. Kyseessä oli sitten Inga-nimiset osat. Tuohon Inga-sarjaan olisi ollut tarjolla joitakin tarjoiluosiakin, mutta en ottanut niitä, koska olivat kolhuisia. Muutamia kuluneempia aluslautasia kelpuutin kukkapurkkien alusiksi.

Kahvikuppi ja pullalautanen Rörstrandin Ulla, tassi nimetön Rörstrand

Ja myöhemmin löysin vielä muutaman lautasen, jotka myös ovat Rörstrandin ja samaa mallia, mutta kuvio jälleen eri. Niiden pohjassa ei ole mallinimeä. Sopivat kuitenkin nekin toisten kanssa yhteen.

Liina on unkarilainen.2 kommenttia:

  1. Kauniit ja sirot kupit. Herkullinen kakku. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sopivat meikäläisen käyttöön; eivät ole liian sirot:)

      Poista