keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Neulelakkikokeilu

Muutama päivä sitten innostuin kokeilemaan neulelakin tekoa. Malli on kuin vauvanlakki... Olen kenties katsellut liikaa vanhanaikaisia elokuvia, sillä varmastikin jostain sellaisesta on joku idea päähäni jäänyt. Nyt homman kokeilu sai alkunsa siitä, kun kirjastosta lainasin kirjan, jossa oli päähineitä. Niissä ei kuitenkaan ollut sellaista, jonka olisin halunnut tehdä itse, mutta yksi vauvan kypärämyssyn mallinen sai minut innostumaan omaan kokeiluun. Ensimmäinen aloitus piti purkaa ja oliko se nyt sitten kolmas tai neljäs, joka tuotti tulosta.


Aloitin homman niskasta ja sitten aloin lisäillä silmukoita takana molemmille puolille. Ne lisäyskohdat ovat kuin jäniksenpolkua, eli vinksin vonksin, koska ei ollut oikein käsitystä missä kohdin niitä olisi pitänyt tehdä. En jumittunut niihin virheisiin, vaan jatkoin ajatuksella, että kokeiluhan tämä on. Työ kumminkin eteni ja kun totesin tekeleen sopivan korkuiseksi, aloin puolestaan vähennellä silmukoita nopeampaan tahtiin kuin olin niitä lisäillyt. Kun kaikki keskisilmukat olin kaventanut pois, ompelin sivujen silmukat yhteen. Se ei onnistunut hienosti silmukoita jäljitellen, kuten olin kuvitellut, joten tein päälaelle kunnon sauman.


Viimeinen kerros takaperin virkaten

Sitten vain reunoihin virkkuuta ja lopuksi kudotut nauhat. Tämä olisi toiminut ilman nauhojakin, mutta halusin varmistaa sen päässä pysymisen nauhojen avulla. Mukava tämä on päässä.

Lankana Novita Nalle. Tuon verran jäi kerästä jäljelle.

Saa nähdä sitten kuinka käytetty tai käyttämätön tästä lakista tulee... Tuon mustan takin kanssa se kyllä kävisi. Lisää kuvia löytyy tästä: Villalakki päähän ja nauhat solmuun. Muihin takkeihini se ei sitten sovikaan.Sovittelin lakkiin tuollaista koruakin, mikä kyllä kuvassa ihan kivalta näyttää. Ei kuitenkaan ollut yhtä kiva minun päässäni... 
 Olen aiemminkin tehnyt yhden neulehupun ja se löytyy tästä: Huppu päässä Robin Hoodin tyyliin.


4 kommenttia:

 1. Oikein hyvä idea. Lämmin myssy varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On lämmin, mutta tuntui kyllä yllättävän kivalta pitää sitä hetken ajan sisälläkin:) Ja kun tuo nyt on villaa, niin eipä tukka sähköisty. Näin pakkasella sen taas on huomannut, kuinka tekokuituinen huivi tekee tukan tosi sähköiseksi.

   Poista
 2. Hei, tostahan voisi tulla vaikka uusi muotitrendi koruineen, loistava hattu myös aikuiselle! Tuli mieleen Pieni talo Preerialla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja mulle tuli mieleen, että muutama vuosi sitten, kun meille tuli tuo preeria-sarja, ihastelin eräässä jaksossa Maryn siniharmaata päähinettä. Se oli kai virkattu. Oli tarkoitus jotain samantapaista yrittää silloin, mutta se jäi sitten. Samassa jaksossa oli Lauraalla myös virkattu päähine, mutta se oli kuin pannulappu pään päällä ja nauhoilla leuan alta kiinni. Tosi hassu, eikä yhtään lämmittävä kylmiä säitä ajatellen. Tähän minun harmaaseen lakkiini lienee vaikuttanut ainakin Kotiopettajattaren romaani -dvd (BBC 2006). Siinähän on yhdellä naisella melkein samanlainen:)

   Poista