perjantai 25. marraskuuta 2016

Arkista varjelusta

Koin saaneeni asiasta oppitunnin. Oli lapsilla uimapäivä. Huokaisin aamulla tuonne ylöspäin, ettei mitään vahinkoja kenellekään sattuisi. Olin myös aamusella laittanut toiseen blogiini jutun, jossa oli Raamatunpaikka suurista vesistä, jotka ei upota (tästä näkee sen jutun). Sen tekstin olin kirjoittanut jo edellisenä päivänä enkä sitä tehdessäni uimahommaa suinkaan ajatellut. No, neitoset sitten tekivät reissunsa ja toinen heti iloisena kertoi, että oli kivaa. Toisellakin oli oma kertomuksensa. Hän oli vahingossa joutunut liian syvään veteen ja oli saanut vettä henkeensä. Hän oli alkanut vajota pinnan alle. Toiset eivät olleet heti huomanneet tilannetta, koska olivat jutelleet keskenään juuri silloin. Tyttö oli kuitenkin onnistunut saamaan otteen lähellä olevasta siskostaan ja sitten hänet olikin autettu tukeville jalansijoille. Ja oli paikalle tullut myös valvova aikuinenkin. Vaikka kuinka tarkkana oltaisisiin, aina on vahinkojen mahdollisuus olemassa. Mutta on myös olemassa ne näkymättömät auttajat! Rukouksellakin on väkevä voima, vaikka useinkaan sitä ei itse tajua. Se Jumalan apu on usein sellaista meidän silmiltämme piilossa olevaa "taustatyötä" tai "perustyötä".  Samaan tapaan kuin vanhempien huolenpito lapsestaan. Eiväthän vanhemmatkaan lapselle joka yksityiskohtaa selosta, mitä kulloinkin ovat hänen eteensä tehneet...


Jeesus sanoi joskus näin lapsista ja enkeleistä: "Katsokaa, ettette halveksu yhtäkään näistä pienistä; sillä minä sanon teille, että heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina  minun Isäni kasvot, joka on taivaissa." Matt. 18:10


Siunattua ja varjeltua päivää Sinulle joka tätä luet!

10 kommenttia:

 1. Tuosta tuli mieleen, että mun nuoremmalle pojalle oli sattunut samantapainen juttu aikoinaan, kun olivat koulun kanssa uimahallissa. Oli hypännyt veteen ja siellä olikin syvää ja hällä huono uimataito...onneksi valvoja oli huomannut! Opettaja siitä soitti minulle, kun poika oli tietysti kovasti pelästynyt vajotessaan veteen...Onneksi meidän taivaallinen varjelijamme ei torku! Nyt tuokin poika on jo kohta 24 v :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista vaaraa voi olla ympärillä, emmekä itse edes kaikkea tajua. Nuo uimahallikäynnit ovat kivoja, mutta aina niissäkin vaaransa on. Onneksi ei tosiaan varjelija torku!

   Poista
 2. Onneksi varjellus oli lapsella. :) Meillä on nuorin ollut neljä viikkoa peräkkäin uimassa ja vielä on yksi uimakerta ennen joulua. Kyllä sitä aina on huolissaan ja jääkiekko on toinen joka saa sykken mammalla nouseen. Uimahallissa on saunaosasto, lapset ovat siellä keskenään, lattia liukkaat ja kiukaallekin pääsee horjahtaan. Toisen pojan aikan siellä oli ollut aikuinen mies joka oli höpötellyt naisen silpomisesta ja lopuksi kaatanut ämpärillisen vettä kiukaalle ja pujahtanut ovesta ulos, jääden itse oven telkäksi. Onneksi poikia oli paljon, ei ukon voimat riittäneet, vaan pojat pääsi kuumuudesta pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä tosiaan, se jääkiekkokin on ihan oma lukunsa. Ja kaikenlaista muutakin voi olla, kuten sullakin tuossa oli mainintana... On varmasti hyvä, ettteivät kaikki vaarat meidän silmillemme näy edes. Mutta vartija valvoo!

   Poista
 3. kiitos postista, laiton jutun perään kirjan kuvan, jos olet kiinnostunut tilaamaan myös itsellesi, ehkä et vielä ole käynyt katsomassa juttua, laiton vielä jälk.päin kuvan kirjasta, joka liittyy blogiini ja kaarisiltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo katsonut jutun, mutta silloin siinä ei tosiaan vielä ollut sitä kirjan kuvaa. Kommentinkin silloin kirjoitin, mutta liekö kadonnut välille. Laitan uudestaan:)

   Poista
 4. Yleensä kommentttia on tullut,ja käyneitäkin oli ollut toistakymmentä, oma kommenttini ainakin on hyvin tullut, mutta liekkö vika jossain muualla.Joka tapauksessa kirjan voi tilata 10 eur.hintaan ja siinä on hengellinen tausta.
  Milloinkahan purkavat kaarisillan, silloin pitäisi olla kuvaamassa sitä, ei mitenkään ilo mielin, silta pitäisi mielestäni säilyttää maamerkkinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin perjantaina Citymarketissa ja luin siellä Lieksan lehteä. Siinä oli siitä kaarisillasta juttua ja samassa jutussa eräästä neuleryhmästä, jossa olivat tehneet todella kauniita myssyjä. Niissä oli kaarisillan kuva!

   Poista
 5. Nyt on ollut jotain vikaa kommenttien laittamisessa, jos olet laittanut kommentin, niin mitä se sanoo, sanooko ettei voi laittaa kommenttia, vai jotain muuta, niin yritän jostain kautta korjata tilannetta.Tosiaan ärsyttää kun blogger muuttaa aina, just kun on oppinut uuden systeemin, ni heti taas on muutettu.Kävijä määrä kyllä näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ilmoita mitään, vaan ihan tavalliseen tapaan näyttäisi lähtevän. Kaksi kertaa sen olen nyt laittanut, mutta jokin häikkä on nyt jossain. Sama juttu muuten mulla, että olen nyt minäkin harmissani kun tätä bloggerin ulkoasua muutettiin. Ennen näki yhdella silmäyksellä siinä alussa heti kaikki blogit. Nyt niitä joutuu jokaistaerikseen "nyppimään esiin" tuolta sivupalkista:(

   Poista