keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Pihapiirin lintusia

 Siinä niitä jälleen on, vähän isompia lintuja pihassa käymässä. Nämä olivat pihassa parisen viikkoa sitten.

Muuten ne pihan lintuvieraat ovatkin olleet ihan pikkulintuja enimmäkseen. Joskus odotetaan omaa vuoroa ihan rauhassa, mutta usein on kiire päästä syömään ja ajetaan toinen ruokapaikalta pois.


Kun talipallot saatiin nuorimmaisten toimesta paikalleen, on lintuja riittänyt seurattavaksi. Itse olen aivan onneton lintuja tunnistamaan, mutta nuorimmaiset ovat niin kiinnostuneita, että ottavat selvää niistäkin, joita eivät ennestään tunne.

Tämä hömötiainen on ihan haamun näköinen puussa kököttäessään.
 Tässä jo sopu antoi sijaa, että sovittiin yhdessä syömään.

Hyvää keskiviikkoa:)

(Olisi tehnyt mieli toivottaa ihan lennokasta keskiviikkoa, mutta  ehkä vähän rauhallisempi on  sittenkin parempi:)
 

 

10 kommenttia:

 1. Minä tykkään linnuista, niinkuin varmaan on tullut jo selville :) Meidänkin lintulaudalla ja talipalloilla käy enimmäkseen talitiaisia ja hömötiaisia,joskus joitain muita...hömötiaiset huutavat aina tii-tii,niinpä minäkin monta kertaa laitettuani lisää ruokaa huudan niille kutsun tii-tii :)
  Tuo teidän alimmainen taitaa olla töyhtötiainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, töyhtötiainen se on ja siellä ylempänä oli yksi sinitiainen:) Meillä ne neitokaiset on niitä nimiä selvittäneet. Heillä on muuten ollut aikomus, että totuttaisivat lintuja kädestä syömään, kun olivat jossain nähneet kuvan, jossa hömötiaiset söivät kädestä. Aika pelottomia nuo linnut tuntuvat olevan, ovat kai tottuneet meidän ääniin ja kulkemisiin.

   Poista
 2. Teillä käy ihan erinäköistä sakkia kuin meillä. Vain talitintin olen noista joskus nähnyt luonnossa. Aika erilainen taitaa olla ympäristökin meidän lintulaudoilla. Teillä siellä pohjoisessa metsien keskellä, vaaran laella ja meillä etelärannikolla, taajaman laidalla, niityn ja lehdon reunalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin tuohon syömään tulivat talitintit, sitten noita muita. Töyhtötiaiset taisivat olla viimeisenä. Ensin talitintit ajelivat pois toisiaan, sitten muita. Hömötiainen näytti ensin arimmalta ja töyhtötiainen melkein öykkäriltä, sillä se hätisteli muut tiehensä aina kun tuli itse paikalle. Mutta sitten kun tyttö meni siihen ihan lähelle, asetelmat muuttuivat. Hömötiainen olikin sitten se rohkein joka tuli syömään ensin siihen ja viimeisenä vasta töyhtötiainen.

   Poista
 3. Nuo isot kanat ovat sitten kai naarasteeriä. Täällä Hämeessä näkee hyvin usein fasaaneja.

  Lisää vain lintujen kuvia, jos mahdollista...

  "Metsätähti"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta:) Länsirannikolla asuessa näki joskus fasaaneja ihan pihapiirissä, mutta täällä en ole tainnut fasaania luonnossa nähdäkään. Välillä meillä kolmekin häärii ikkunoissa kameran kanssa vuoronperään, niin ehkä joskus joku kunnon kuvakin väliin sattuu:)

   Poista
 4. Kivoja lähikuvia olet saanut linnuista. Tuo hömötiainen on tosiaan hauskan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi tiennytkään linnun nimeä, mutta kun nuoremmat minua valistivat:)

   Poista
 5. Hienot kuvat. Hömötiainen kesyyntyy helposti, mulla se istuu olkapäällä kun täytän lintulautaa. Talitiainen tulee lähioksalle odotteleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän ne meilläkin neitokaiset toivovat, että se joskus uskaltaisi tulla kädestä syömään:) Jännä se hömötiaisen tuollainen rohkeus. Se kun ihan ruokinnan aluksi vaikutti aika säikyltä, mutta ehkä se säikkyykin eniten koppavia lajitovereita.

   Poista