perjantai 18. marraskuuta 2016

Kuihtuneita ja lumen alle jääneitä

Kuihtuneissakin on oma viehätyksensä.Minun ei pitänyt kävelylläni kuvia ottaa lainkaan. Ei ollut edes kameraa mukana. Mutta kun kuitenkin silmiin osui yhtenään kauniita yksityiskohtia, niin pitihän se kamera hakea.


Noissa allaolevissa viehätti niiden osittainen läpikuultavuus. 
Tämän tien varrelta useat tämän jutun kuvat.


Jonkun ison eläimen jäljetkin siellä oli. Suorana jonona tien yli kulkivat jäljet ja menivät ojan yli metsään. Siellä päätyivät samalle polulle jota minäkin kuljin.


Vielä löytyi näinkin kirkasta väriä luonnosta.Tästä kävi kulku ja osin teitä myöten.


Ja sitten vielä uudestaan tälläinen...


Nimittäin... tuleekohan  kenellekään muulle mieleen tästä soitin?  Lähes samanlaisia kuvia oli tuolla ylhäällä tietysti, mutta se on juuri tämä kuva, joka tuo minulle mielikuvan soittimesta.
 Kuin viulu vaikkapa...
 

20 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia noista kuihtuneistakin kasveista saa. Ja piristävä yllätys se yksi värikäs kasvi siellä kaiken keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se värikäs olikin ihan yksinään siinä lumen keskellä. Erottui niin hyvin, vaikka olikin melko pieni:)

   Poista
 2. Kivat kuvat. Nämä ovat niitä talventörröttäjia, joista kertovan kirjan esittelinkin blogissani muutama päivä sitten. Kaunista! Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne! Käväisinpä tässä välissä katsomassakin sen jutun ja hyvä oli kun vinkkasit, sillä sepä juuri olisikin minulle sopiva kirja:)

   Poista
 3. Talvella kuvat näyttää melkein musta-valkoisilta...Täällä on miltei kokonaan sulanut lumet, vettä ja jäätä on :( Ja mulla on ollut nyt issias (tai iskias?) vaivaa, niin ei ole voinut kävelläkään kuin pakolliset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin juuri aamulla ajattelin, kun aamuhämärässä tuolla kävelin, että jos olisi silloin kuvia ottanut, ne olisivat olleet ihan mustavalkoisia. Täälläkin nyt lämpöasteita ja alkavat lumet sulaa. Onneksi lunta ei vielä ihan kamalasti ehtinyt tulla, koska noista jo tulee loskaa ihan riittävästi. Issias-vaiva voi olla aika kamala. Isällä oli sellainen kun olin lapsi.

   Poista
 4. Moi vaan täältä lieksasta, eilen illalla mies toi minut tänne,oli kamala ilma, kun pimeässä ajettiin autolla ja räntää satoi vastaan, ei tällainen vesikeli ole oikein kiva,käyn äitiä katsomassa joka päivä,ajttelin tehdä piparit täällä, torstaina lähden takaisin päin kotiin.t.sanosekukkasin blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo pelkässä pimeässäkin on keljua ajaa ja teille sattui siihen vielä epätoivotut "lisukkeet"... Mekin eilen poikkeuksellisesti käytiin kaupassa illalla kun oli jo pimeä. Oli vähän hieman lumisadetta lisänä. Pipareista tuli mieleeni, että meillä yksi neitokainen toivoi siirapin ostoa, varmaan piparit mielessä, kun on tutkinut keittokirjoja. No, ei sitä siirappia ollut kauppalapulla ja ostamattahan se sitten jäikin. Nähdäänköhän taas:)

   Poista
 5. Ai niin nuo kuvasi ovat kauniita ja hyvin otettuja, kaunis luminen tie kuva myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Se on mieluinen huvi, kun voi tuolla ulkona kuvata.

   Poista
 6. Meillä on lumi jo mennyttä kun koko yön satoi vettä. Täytyykin käydä ulkona katselemassa noita kauniita pieniä yksityiskohtia, kun maisema kokonaisuudessaan on tällä hetkellä vähän surullista katseltavaa. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne! Meilläkin lumet varmaan sulavat, sillä nytkin on lämpöasteita +3. Ja luultavasti on yön aikana pihassa ja tiellä olevat lumet pehmenneet. Olen tykännyt siitä tänä syksy/talvikautena, että lumi on valaissut pimeitä aamuja, eikä ole juuri sateenvarjoja tarvinnut, mutta onkohan kohta toisin...

   Poista
 7. No ihan tuo on kuin jostain soittimesta. Kuihtuneissa on oma viehätys, kaikkensa antaneita ja nyt nukkumassa talviunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tähän vuodenaikaan tuollaisiin kiinnittää huomiota, kun ei ole paljon muuta silmää viehättävää ja lunta vasten kun hyvin erottuvat. Tosin, taitaa ne lumet kohta täälläkin olla menneitä.

   Poista
 8. Talaventörröttäjät, kuten meillä sanotaan noita lumen alle jääneitä kasveja, saattavat olla todella hienoja. Valakosta lunta vasten kasviet erottuu hyvin ja syntyy kiva kontrasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on:) Mitähän kivaa katseltavaa sitä tuolta ulkoa sitten silmä keksii, jos nuo lumet sulavat... Vaan ehkä sitä jotain löytää, jos vain on aikaa hissukseen kulkea ja katsella.

   Poista
 9. Huomenna menen kokoukseen, pyörällä näköjään pääsee nyt kun on tiet lähes sulat,samalla reissulla menen äidin luo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tosiaan taas pyöräkelit. Jäinpä miettimään tuota, että lähtiskö sitä itsekin huomenna kokoukseen... Saa nähdä:)

   Poista
 10. Kyllä viulu mieleen tulee. Kauniit kuvat ja ihanan paljon lunta. Meiltä se lumihippu on kadonnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Niin ne lumet täälläkin hiipuu. Tänäänkin välillä vähän vesipisaroita tullut. Toisaalta aurinkokin suvaitsi ihan pikkuisen näyttäytyä.

   Poista