tiistai 21. helmikuuta 2017

Katosprojektin kiehkuroita

Kuten jo aiemmassa jutussa kerroin, tytär tekee koulutyönään meille ovikatoksen.  Sain häneltä luvan laittaa kuvia näistä suunnitteluvaiheen kiemuroista. Alla hänen piirroksiaan aiheesta. Katos tulee olemaan vanhantyylinen, kaareva, mustaa metallia, koristekiehkuroin varustettu. Homma ei aivan yksinkertainen tehtävä olekaan: suunnittelua, mittailua, piirtämistä, ongelmien ratkomista se on vaatinut. Näitä suunnitteluvaiheen kysymyksiä tytär ja isäntä ovat yhdessä ratkoneet.

Tyttären katospiirroksia


Osa sitä ongelmanratkomista oli isännän rakentama koekatos jotta nähdään, miltä  katos voisi näyttää ja mitä  sen suunnittelussa pitäisi vielä ottaa huomioon. Koekatokseen piti tietysti saada koristekiehkuratkin. Ne isäntä väänteli paksusta katiskarautalangasta tyttären piirrosten mukaan.
Yksi selvitettävä asia oli katoksen kaarevuuden korkeus. Ensin kaavailtiin korkeampaa, mutta koeversio auttoi näkemään, että aiottua kaarevuutta pitikin madaltaa.  Valmiiseen katokseen ei muuten tule mitään pystytolppia, kuten tässä koeversiossa,  vaan se on kulmaraudoilla seinässä kiinni. Siitä tulee kuulemma myös sellainen, että osat kiinnitetään toisiinsa paikalla, jotta se on helpompi kuljettaa. 
10 kommenttia:

 1. Hieno. <3 Siitä tulee mahtavan upea. :) Täällä vanhoissa puutaloissa on paljon noita metallisia katoksia ja niissä on myös koristeina kiehkuraa ja loveusta reunassa. :) Taitava neito ja kiitos neidolle kun antoi luvan julkaista luonnokset. On siinä hetkeksi kätten voiteita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ihasteltu vanhojen rakennusten katoksia ja jotain samantapaista haluttu tännekin jo pitkän ajan. Eipä sitä vain ole kuunaan mieleen tullut aiempina vuosina, että oma tytär sellaisen tekisi:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jännityksellä odotammekin sen valmistumista:) Sen oikean valmistaminen on kuulemma jo aloitettukin ja valmis sen on oltava maaliskuun loppuun mennessä.

   Poista
 3. Onpa kiva kun oma tytär tekee tuollaisia upeita juttuja. Siitä tulee varmasti todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva saada katos muutenkin, mutta tuo tulee olemaan meille sitäkin arvokkaampi, kun oma tytär sen tekee:)

   Poista
 4. Siitä tulee varmaan hieno. Tuollaiset koristeet ja kiehkurat ovat hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan kiva nähdä se sitten valmiina. Vanhoissa rakennuksissa on tullut tuontapaisia ihasteltua ja on kiva saada itsellekin nyt sellainen:)

   Poista
 5. Iiik...ihanan romanttinen! Kuin kruunu talolle. Menestystä tekijälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekijä lukeekin varmasti nämä kommentit:) "Kruunu talolle", sepä olikin kauniisti sanottu:) Aika urakka tekijällä onkin edessään ja menestystä siinä todella tarvitaan, että kaikki menee niin kuin pitää. Käsivarsilihaksetkin joutuvat koetukselle, kun takoo niitä kiehkuroita.

   Poista