keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Keväistä vihreyttä

Tytär osti tässä taannoin tuollaisen kukkasen. Muistaakseni se oli kevätesikko. Eräänä päivänä sen yksityiskohtia ihastelin, kun aurinko vielä teki ne näkyvämmiksi. Jo silloin siitä oli yksi kukka kuivettunut, mutta se näytti yllättävän hauskalta.Valitettavasti meillä ei olla kovin kummoisia kukkastenhoitajia... ja nyt koko kukka on tosi kärsineen näköinen. Emme tiedä millaista hoitoa se vaatisi, pitäisikö kastella vähän vai paljon...

10 kommenttia:

 1. Esikot eivät kestä kauan sisätiloissa kauniina, ehkä viikon, vaikka kuinka hoitaisi ja pitäisi mullan tasaisen kosteana. Jos sinulla on jokin viileä paikka, laita esikko sinne ja istuta maan sulettua se pihalle. Esikot ovat monivuotisia ja kukkivat puutarhassa joka kesä, mutta monesti kasvin säilyttäminen kesään saakka tuottaa vaikeuksia lämpimissä sisätiloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin paljon kiitoksia tästä tiedosta! Tuohan selventää nyt asian. Ja meillä oli vielä tuo kukka sielllä lämpimimmässä huoneessa... Täytyykin tyttösille vinkata, että jos haluavat ostaa ruukkukukkia sisälle, valitsisivat jotain muuta. Nimittäin toinenkin esikko jo tuli ostettua. Pitäisi kenties eteiseen ne laittaa, se ainakin on vähän viileäpi, mutta en tiedä mahtaako nuo siltikään säilyä kevääseen asti.

   Poista
 2. Kevätesikot eivät kauan kukoista sisätiloissa; sen olen itsekin huomannut. Olipa hyvä lukea Huopalinnun ohje. Pihapenkissä esikot nimittäin kukkivat minullakin runsaasti ja osa on levinnyt jo nurmikollekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, etteivät ole oikein sisäkukkia; olisivat olleet niin kauniita. Toinen ostettu kukka meillä on sininen ja siinä kaunis keltainen keskellä:) Vähän epäilen, ettei meillä saada pysymään noita hengissä siihen asti, että ne maahan saataisiin.

   Poista
 3. Saman huomion minäkin olen tehnyt,kovin kauaa kevätesikot eivät menesty sisällä. Mutta ovat ne kyllä niin kauniita. Mukavaa helmikuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle:) Totesinkin tänään isännälle, kun oli tuota tietoa tullut, että se onkin sitten sellainen vähän kuin leikkokukkaan verrattava...

   Poista
 4. Huopalintu olikin kirjoittanut sen mitä ajattelin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kauniita silmäniloja nuo olisivat, kun vain kestäisivät.

   Poista
 5. No nyt se selvisi mullekin miksi aina kevätesikko kuihtuu niin nopeasti. En heittänyt kuihtunutta pois vaan leikkasin kuivuneet kukat ja lehdet pois ja nyt se on alkanut tehdä uusia lehtiä. Eli elossa on ja pitänee keväällä kasvattaa ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä olin jo päättänyt, että heitän ne meidän kaksi kuihtuneen näköistä pois (ajattelin, ettei ne millään kevääseen kestä), mutta tänään vielä niitä tarkemmin katselin ja mietin, olisiko niissä siinä keskellä kuitenkin jotain elävää... Ja niin toiveikkaasti etsinkin sellaista viileämpää kohtaa niille olopaikaksi. Ja voisin tehdä vielä tuon sun mallin mukaan, että leikkaisin ne kaikki kuivat pois niistä. Jos ne vaikka virkoaisi vielä:)

   Poista