maanantai 20. helmikuuta 2017

Mekkopiirros - ja mistä sen malli saatiin

Tälläiset kaksi luomusta tein samasta mallista. Ensimmäisen version piirsin "vaatekirjaseeni" värikynillä väritettynä. Tuohon serkulta saatuun kierrekantiseen vihkoon ( sellainen on esitelty ainakin tässä: Paperinukke-muistikirja) olen muitakin vaatekuvia piirtänyt.Ja näin kirjoitin kirjasen sivulle tästä piirroksesta:

"Tätä en tee ikinä-mekko. 19.2.17 "Kaarna"-tanssiaismekko.  Idea ja väritys tien pielessä olleesta ohuesta männyn kuorenpalasesta, jonka olin jo muutaman kerran ohittanut ja nähnyt siinä mekon muodot. Lopulta "noukin" sen mukaani valokuvan muodossa... malliksi piirrokselle."


Siihen kirjaseen ei kuitenkaan voinut käyttää vesivärejä, joten tein tänään vielä vesiväripaperille oman versionsa.  Arvelin, että siten saisin jotenkin kevyemmän näköistä jälkeä. Ja tässä se, mistä mekonkuvat alkunsa saivat...12 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköinen puku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvittelin, että se voisi olla vaikkapa kevyttä sifonkia:)

   Poista
 2. Hieno tanssiaispuku! Kiva oivallus nähdä kaarna pukuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kun on aina yleensä sama reitti mitä kävelee, niin kiinnittää huomion pieniinkin yksityiskohtiin siinä. Ja kun nuo vaatejutut muutenkin usein mielessä on, niin siitä se sitten syntyi:)

   Poista
 3. Onpa kaunis tanssiaispuku. Hieno idea tuo kaarna. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne:) Tämmöiset pienet piirrokset on mukavia tehdä, kun ei tarvi jättää pitkäksi aikaa keskeneräisenä lojumaan.

   Poista
 4. Upea puku. On sinulla hyvät silmät kauneudelle, nähdä kaarnassa noin upea puku. Tuossa kun kaarna on kuvattuna on puku siitä täydellinen kopio, mutta sen huomaaminen lunnon keskellä vaattii tarkkaa silmää ja luovaa ajattelua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Täällä oli valkoisuuden keskellä hyvä tuo huomata siinä lumipenkan reunalla. Ja jos en silloin olisi sitä tullut kuvaan napanneeksi, niin nyt tuo mahdollisuus olisikin jo ohi, kun lunta on tullut kovasti.

   Poista
 5. Ihan mahtava jotenkin tämä kaarna ja kaarnapuku. Melkein menee kylmiä väreitä. Vaatii todellista luovuutta nähdä näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Täällä kun on jotenkin niin vähän virikkeitä, niin kiinnittää huomiota kaikkeen pieneenkin tuolla omalla tiellä.

   Poista
 6. Siis uskomaton taiteilija oot ja mikä ihanuus ollut sun inspiraation lähteenä!Luovuutta kerrassaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Juuri äsken totesin serkkuni kanssa puhuessa, että nyt viime aikoina on taas tuo piirtäminen ruvennut uudestaan viriämään. Se kun oli välillä monta vuotta ihan poissa kuvioista.

   Poista